Belföld

Fidesz: Gyurcsányék szabadon hagyták a pedofilokat

A kormánypárt azt összegezte, hány gyermekzaklató ül jelenleg börtönben

Gyurcsányék soha nem támogatták a gyermekek védelmét, szabadon hagyták a pedofilokat is – reagált közleményben a Fidesz Arató Gergely szerdai, gyermekvédelmi javaslataival kapcsolatos nyilatkozatára.

Fidesz: Gyurcsányék szabadon hagyták a pedofilokat
Gyurcsány Ferenc az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 10-én
Fotó: MH/Török Péter

A kormánypárt azt írta, Gyurcsányék idején 81 pedofil volt börtönben, ma 663, a Fidesz kormányzása óta tehát a börtönben lévő pedofilok száma nyolcszorosára nőtt! A Gyurcsány vezette baloldal a gyermekeket védő intézkedéseket soha nem szavazta meg – tették hozzá.

Nem támogatták sem a gyermekvédelmi törvényt, sem a gyermekvédelmi népszavazást, sem a pedofilellenes törvényt, sem gyermekvédelmi jelzőrendszer megerősítését, sem a pedofilok nyilvántartásának létrehozatalát – sorolták, hozzátéve, hogy Gyurcsányék idején „pedofilok százai jártak szabadon az utcákon”, Gyurcsányék 11. kerületi polgármesteri hivatala pedig „egy pedofil óvóbácsinak falazott éveken át baráti alapon”, és ezzel veszélyeztette az újbudai óvodásokat.

„A Fidesz kormányzása óta szigorú gyermekvédelmi és pedofilellenes törvények születtek, javult a pedofil bűncselekmények felderítése, több száz pedofil került rács mögé, és most benyújtottuk az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot” – áll a közleményben.

A Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja indítványa szigorúbban büntetné a pedofilokat és a pedofilsegítőket, valamint örökre eltiltaná őket a gyermekek közeléből.

Kapcsolódó írásaink