Belföld

Orbán Viktor szerint a béke és a jólét az EP-választás tétje

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt: azt javaslom, nyerjük meg ezt is – kezdte beszédét Orbán Viktor. A kormányfő emlékeztetett: a választási győzelem csak egy eszköz arra, hogy az embereket szolgáljuk. A Fidesz és a KDNP ezt teszi, ezért kap újra és újra bizalmat a választóktól.

Orbán Viktor szerint a béke és a jólét az EP-választás tétje
Orbán Viktor: „Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége"
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök felidézte a kormány eredményeit: ma egymillióval több a munkavállaló, és kétszer annyi roma dolgozik, mint a Gyurcsány-kormányok idején. Az átlagfizetés a háromszorosára nőtt, a 13. havi nyugdíj visszaépítése megkezdődött, és a felére csökkent a mélyszegénységben élők száma.

Object box

2010 óta a magyar gazdaság csaknem duplájára nőtt. A magyarok megtakarításai több mint ötszörösére nőttek. „A magyarok ma jobban élnek, mint a Gyurcsány-korban, de még nem olyan jól mint szeretnének” – fogalmazott.

Van azonban egy bökkenő: Magyarország eredményeit Brüsszel felől veszély fenyegeti. Európa recseg-ropog – hangsúlyozta.

– Ne kerteljünk, Európa hanyatlik. A zöldátállás ebben a formájában katasztrófa, a gyerekeket át akarják nevelni, és genderaktivisták kezére akarják adni őket, az erőszak egyre nő, az ukrán gabona tönkreteszi az európai gazdákat – sorolta.

– A brüsszeli vezetésnek mennie kell. Nem érdemelnek több esélyt – szögezte le.

A kormányfő megjegyezte, a héten Brüsszelben is elindította a kampányát, és be is tiltották a rendezvényt. Majd idézte az erről szóló határozatot, amely szerint az esemény célja, hogy egybegyűjtse a konzervatív embereket. A dokumentum azt is megjegyezte, hogy a konzervativizmus kötődik a vallásos nézetekhez és a nemzeti szuverenitás védelméhez – ezért tiltották be.

Jelezte azt is, hogy a tiltó határozatot két bíró is helyben hagyta, majd amikor a belga miniszterelnök szót emelt, a harmadik megsemmisítette a döntést. – Ez a jogállamiság – tette hozzá ironizálva. Majd kijelentette: ránk vár, hogy Brüsszelben is megmentsük a szabadságot.

– Brüsszelben háborúpárti többség van, a hangulat háborús, a NATO ukrán missziót akar felállítani – mondta, és kitért arra, hogy sokan magukénak érzik ezt a háborút, és mostanáig körülbelül százmilliárd eurót fordítottak Ukrajna támogatására.

– Egy lépésre vagyunk attól, hogy a Nyugat katonákat küldjön. Ez egy háborús örvény, amely a mélybe ránthatja Európát – jelentette, s a történelmi példákra hivatkozva emlékeztetett: a világháborúkat kezdetben senki sem hívja annak.

– Meggyőződésem, hogy ebből a háborúból nekünk ki kell maradnunk. És amíg a kormány a helyén van, Magyarország nem lép be a háborúba senki oldalán – jelentette ki határozottan. Viszont arra is figyelmeztetett, ha a baloldal lenne hatalmon, a háborúpárti baloldal, amelyet a Soros-hálózat, Brüsszel és Washington támogat, azonnal feladná a békapárti politikát.

– No migration, no gender, no war – ez áll a Fidesz KDNP által is támogatott választási manifesztumában. Arra kérünk mindenkit, hogy támogassák – zárta beszédét Orbán Viktor.

Kapcsolódó írásaink