Belföld

Menczer Tamás: Nem adunk Kijev keze alá honvédeket

Szerinte nemet kell mondani a baloldali őrületre

Nem küldünk katonákat és fegyvereket az ukrajnai háborúba, és a béke pártján állunk – hangsúlyozta Menczer Tamás, a Fidesz képviselője hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Menczer Tamás: Nem adunk Kijev keze alá honvédeket
A baloldal Ukrajnába küldené őket...
Fotó: MH-archív/Purger Tamás

A politikus a kormánypártok teljes támogatásáról biztosította a közel-keleti helyzettel kapcsolatban a kormány álláspontját, Ukrajnára kitérve pedig azt mondta: a magyar kormány azonnali, feltétel nélküli tűzszünetet akar, ám a helyzetet súlyosbítják a háborúpárti európai vezetők nyilatkozatai. Ennél is súlyosabb, hogy a NATO most azt szervezi, hogyan tudja átvenni a fegyverszállítást, a katonák kiképzését, és erre százmilliárd dollárt szánnak – figyelmeztetett.

Értékelése szerint a magyar baloldal háborúpárti, hajlandó lenne magyar katonákat a háborúba küldeni, noha „az új baloldali csodagyerek”, Magyar Péter nemrég „próbált mosakodni” a háborúval kapcsolatos álláspontja ügyében. Fontos, hogy világosan elmondjuk: nem küldünk katonákat és fegyvereket ebbe a háborúba, és a béke pártján állunk – közölte Menczer Tamás.

Kapcsolódó írásaink

A baloldal halálkampánya

ĀElképesző nemtörődömséggel igyekeznek az ellenzék politikusai háborúba szorítani az országot + VIDEÓK