Belföld

Nem folyhat éjszaka munka a Déli körvasút építésénél

Megállapodtam a helyi civilekkel: a jövőben nincs éjszakai munkavégzés, húsvétkor pedig semmilyen – írta Lázár János

Lázár János építési és közlekedési miniszter elrendelte, hogy a jövőben nem lehet éjszaka, húsvétkor pedig semmilyen munkát végezni a Déli körvasút építésénél.

Nem folyhat éjszaka munka a Déli körvasút építésénél
Lázár János: Nem folyhat éjszaka munka a Déli körvasút építésénél
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A tárcavezető a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott: „Megígértem. Ma elrendeltem. A Déli körvasút jó Magyarországnak és jó a budapestieknek, ezért megépítjük. De úgy, hogy az a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon az ott élőknek”.

„Megállapodtam a helyi civilekkel: a jövőben nincs éjszakai munkavégzés, húsvétkor pedig semmilyen. A lakóknak jár a nyugalom az építőknek pedig a pihenés” – írta Lázár János.

A bejegyzéshez feltöltött miniszteri egyedi utasításban az olvasható: a Ferencváros-Kelenföld vasútvonal kapacitásbővítésének építési munkálataival kapcsolatban a lakókörnyezet és a lakók védelme érdekében elrendeli a „budai oldalon jelentős zajhatással járó, éjszakai munkavégzést szüneteltető intézkedések megerősítését, a továbbiakban jelentős zajhatással járó, éjszakai munkavégzés tartós, azonnali hatályú teljeskörű leállítását, továbbá a húsvéti ünnepek időtartama alatt, azaz 2024. március 29. - 2024. április 1. napokon mindennemű munkavégzés leállítását”.

A csütörtöki miniszteri utasítás – mint olvasható – azonnal alkalmazandó és visszavonásig érvényes.

Kapcsolódó írásaink