Belföld

Fenyegető, ijesztő hangulat alakult ki a Magyar Péter szervezte keddi tüntetésen

Fenyegető, félelemkeltő és ijesztő hangulatról számolt be kollégánk, aki ilyen légkörben is tisztességgel végezte a munkáját – tette közzé a Hír TV Magyar Péter kedd estére szervezett tüntetésén, amelyről Futó Boglárka riporter tudósított. Tényi István magánszemély garázdaság vétségének gyanújával feljelentést tett az ügyben – közölte a Hír Tv Híradója.

Fenyegető, ijesztő hangulat alakult ki a Magyar Péter szervezte keddi tüntetésen
A tüntetők a Hír TV Magyar Péterrel készített interjúját is megzavarták
Fotó: Facebook/Magyar Péter

A riporter felidézte, Magyar Péter jogász azt kérte a demonstrálóktól, hogy békésen vonuljanak át a Kossuth térre, de végül a Vértanúk terén álltak meg. Kollégánk helyszíni interjút is készített a jogásszal, aki pontosan tisztában volt a Hír TV stábjának kilétével, és amikor észrevette a tévéseket, az összegyűltek tudtára adta, hogy jelen van a hírcsatorna. Ezután válaszolt a riporter két kérdésére, majd elmondta második beszédét.

A tömeg kezdett a tévések köré gyűlni, ami folyamatosan szűkült, végül egy fenyegető és félelemkeltő hangulat alakult ki körülöttük. Ezután Magyar élő adásban is megszólalt a Hír TV-ben, majd otthagyta a stábot, akik a demonstrálók sorfala között távoztak a helyszínről, majd egy rendőr felajánlotta, hogy elkíséri kollégáinkat az autójukig. Három utcán keresztül követték még őket a demonstráció résztvevői – ismertette Futó Boglárka.

A riporter kijelentette: nehéz a helyzetre visszaemlékezni, mert rengetegen álltak körülöttük, a kollégákkal figyeltek egymásra, amit meg is köszönt nekik. Olyanra nem emlékezett, amikor valamelyik tüntető a tévések segítségére sietett volna, egyedül egy telexes kolléga érdeklődött a hogylétük felől, de fizikai atrocitás szerencsére nem történt. Mint mondta, a kedve nem ment el az ilyen események tudósításától, de óvatosak lesznek a jövőben – mondta a hírcsatorna munkatársa.

Futó Boglárka a Napi Aktuális című műsorba próbált élőben bejelentkezni, amikor egy nagyobb demonstráló tömeg körülvette, és nem hagyta beszélni. Később a demonstrálók gyűrűjéből megpróbáltak eljönni a tüntetés helyszínéről és néhány résztvevővel interjút készíteni, ez azonban nem sikerült. Ekkor léptek közbe a rendőrök, akik felajánlották azt, hogy kiviszik őket, azonban ezután a helyszínre már nem tudtak visszamenni a tüntetők erőszakos fellépése miatt.

A sajtóbeszámolóban közölt adatok – bizonyítottság esetén – a garázdaság vétség gyanújára utalnak – hívta fel a figyelmet Tényi István a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak címzett feljelentésében. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi levelében hangsúlyozta, hogy a mai Magyarországon szükség van arra, hogy a sajtó képviselői, ha önmagukat nem tudják megvédeni, akkor büntetőjogi védelmet is kapjanak.

Kapcsolódó írásaink