Belföld

Szánthó Miklós: A munkaalapú gazdaság a magyar családpolitikai fordulat fundamentuma

A munkaalapú gazdaság a magyar családpolitikai fordulat fundamentuma – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a New York-i Epoch TV-nek a washingtoni CPAC-en adott interjújában, amelynek részletét kedden közölték az MTI-vel.

Szánthó Miklós: A munkaalapú gazdaság a magyar családpolitikai fordulat fundamentuma
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fotó: MH-archív/Purger Tamás

A közlemény szerint a főigazgató azt mondta: Magyarországon a családpolitikai fordulat, a születési arány növekedésének kiindulópontja a munkaalapú társadalom megteremtése volt, amely adókedvezményekkel és más, nagylelkű családpolitikai támogatásokkal ösztönzi a demográfiai változásokat.

Szánthó Miklós a közlemény alapján elmondta azt is, hogy a konzervatív mozgalmaknak alulról fölfelé ki kell épülniük, de ez csak az első lépés, a következő az, hogy „nem szabad a liberálisok játékszabályai szerint játszani”, mert nem elég csak kormányra jutni, hatalomra is kell kerülni annak érdekében, hogy a józan ésszel rendelkezők érvényesíthessék elképzeléseiket az adópolitikában, a családpolitikában és a határok védelmében.

Az Alapjogokért Központ vezetője a beszélgetésben kitért arra, hogy a nemzetközi jobboldalnak azért kell összekapaszkodnia, mert a progresszív baloldal globalista szervezettségű.

Szánthó Miklós úgy értékelte, globalizmus helyett világméretű jobboldali összefogás lehet a progresszív globalisták ellensúlya.

A főigazgató szerint Magyarországon a társadalmi körülmények, a társadalmi közérzet, a társadalmi környezet is megváltozott, és Magyarország egy sokkal családbarátabb ország lett.

A kedvező gazdasági környezetnek, az adókedvezményeknek, a családtámogatásoknak köszönhetően duplájára nőtt a házasságkötések száma és megfeleződött az abortuszok aránya. „Szexi dolog lett családot alapítani és több gyermeket vállalni” – tette hozzá az interjúban Szánthó Miklós.

Kapcsolódó írásaink