Belföld

Újabb pedofilügy miatt kellett távoznia egy vezetőnek

Azonnali hatállyal kirúgták a Békés vármegyei gyermekvédelmi vezetőt, miután fény derült egy esetre, amelyben egy 62 éves nevelő fiúkat molesztált egy helyi gyermekotthonban – írta meg a 24.hu.

Újabb pedofilügy miatt kellett távoznia egy vezetőnek
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Focke Strangmann

Egy állami fenntartású gyermekotthon nevelőjét tartóztatta le a rendőrség a múlt pénteken Békésen, miután azzal gyanúsítják, hogy az egyik megyei intézményben molesztálta az ott elhelyezett fiúkat.

A Békés vármegyei Tarhos gyermekotthonban dolgozó férfit február végén tartóztatták le, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy pedofil bűncselekmények gyanúja miatt már a büntetőeljárást is elindították.

A portál a térség gyermekotthonait irányító Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központot, ám tájékoztatásuk szerint csak a Belügyminisztérium alá tartozó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) nyilatkozhat. Utóbbi szervezet közölte: a pedofil nevelő lebukásával kapcsolatos kérdésekkel „az illetékes bírósághoz, illetve nyomozó hatósághoz” kell fordulni, majd hozzátették: „a Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetőjének közalkalmazotti jogviszonyát 2024. február 15-ei hatállyal, rendkívüli felmentéssel megszüntette a munkáltató”.

A lap információi szerint a molesztálási esetek két éve történtek, de már korábban is érkezett bejelentés a férfival kapcsolatban.

Kapcsolódó írásaink