Belföld

A kormány online hirdetéseivel a migráció veszélyeire akarja felhívni a figyelmet

Mielőbbi változásra van szükség az uniós migrációs politikában

A kormány azért jelentet meg online hirdetéseket más országokban, mert minden eszközzel szeretné felhívni a figyelmet a déli határainknál kialakult migrációs helyzetre – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ csütörtökön.

A kormány online hirdetéseivel a migráció veszélyeire akarja felhívni a figyelmet
Képünk illusztráció
Fotó: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou

Az MTI-nek elküldött közleményében a kormányzati szerv azt írta: „a határainkat ostromló migránsok nem szerencsétlen sorsú emberek, hanem terroristák” és „erőszakkal rontottak a határőreinkre”.

„Ezt Európában mindenkinek tudnia kell. A kormány azért jelentet meg online hirdetéseket más országokban, mert minden eszközzel szeretné felhívni a figyelmet a déli határainknál kialakult helyzetre” – áll a közleményben.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ arra is felhívta a figyelmet, hogy csak tavaly 173 ezer bevándorló próbált bejutni Magyarországra, a migránsok egyre több alkalommal rendelkeznek fegyverrel, és egyre többször támadnak a határt védő rendőrökre. Az említett videók erről szóló felvételeket is bemutatnak – tették hozzá.

A közlemény szerint a videókkal a brüsszeli döntéshozók figyelmét is fel akarják hívni arra, hogy miközben Magyarország kettőzött erővel védi a határt, semmiféle pénzügyi támogatást nem kapott az uniós határokat is védő kerítésre.

A véglegesítés alatt lévő uniós migrációs csomag csak súlyosbítja a helyzetet, életbe léptetné a migránsok kötelező elosztását, és felülírná a Magyarországon érvényben lévő szigorú menekültügyi eljárásokat – írták.

A közlemény szerint a kormány ezután is minden eszközzel fel fogja hívni a figyelmet arra, hogy mielőbbi változásra van szükség az uniós migrációs politikában.

Kapcsolódó írásaink