Belföld

Hétfő hajnalban jött a meteorológusok riasztása + VIDEÓ

Hétfő hajnalban jött a meteorológusok riasztása, olvasható a promotions.hu-n.

Hétfő hajnalban jött a meteorológusok riasztása + VIDEÓ
Képünk illusztráció
Fotó: MH archív/Nagy Balázs

A héten frontok fogják követni egymást, az igazi lesz nemulass csütörtökre várható, amikor egy hideg-, és egy melegfront fogja váltani egymást, és emiatt a meteorológusok már most kiadtak egy veszélyjelzést csütörtökre is, aminek ugyan még nem ismertek a részletei, de az már bizonyos, hogy azon a napon az ország nagy részére viharos széllökésekre kell számítani.

Hétfőn is be kellett jelölni citromsárgával két vármegyét is; hajnalban adták ki a veszélyjelzést. A Dunától keletre eső területeken tartósabban sűrű (zúzmarás) ködös területek is előfordulnak. Várhatóan a délelőtti óráktól több helyen javulni kezdenek a látási viszonyok, de tartósabban ködös területek később is előfordulhatnak.

Köd
Fotó: OMSZ

Ugyanakkor azt is közölték, hogy a hétfő éjféli órák környékén csapadékzóna érkezése valószínű, amelyből az északnyugati területeken már ónos eső is kialakulhat.

Ónos eső
Fotó: OMSZ

Ami a hétfői időjárás-előrejelzést illeti: délelőtt a Dunától keletre javulnak a látási viszonyok, de az északkeleti megyékben maradnak tartósan ködös, rétegfelhős tájak, arrafelé elvétve szállingózhat a hó. Másutt napos idő várható, amelyet délután egyre több és vastagabb fátyolfelhő szűrhet. A délies szelet élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között várható, de a tartósan párás, ködös északkeleti területeken fagypont körül alakulhat. Késő estére -3 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink