Belföld

Rétvári: Az a cél, hogy a betegeknek minél kevesebbet kelljen várniuk az orvosnál

A rendszer feladata, hogy az EESZT keretein belül működő egészségablak új funkciójaként segítse a betegek mielőbbi ellátását

Az országos Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) feladata, hogy a várakozási idő a betegek számára minél jobban csökkenjen, és minél hamarabb orvosi ellátáshoz jussanak – mondta a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára pénteken Kistarcsán.

Rétvári: Az a cél, hogy a betegeknek minél kevesebbet kelljen várniuk az orvosnál
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart az országos Járóbeteg Irányítási Rendszerről és időpontfoglalásról a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban, 2024. január 19-én
Fotó: MTI/Mónus Márton

Rétvári Bence a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban elmondta: a novembertől már országszerte kilencven járóbeteg-szakrendelésen elindult rendszer feladata, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) keretein belül működő egészségablak új funkciójaként segítse a betegek mielőbbi ellátását.

Hozzátette, hogy a JIR segítségével kapnak a betegek a szakrendelésekre időpontot, ami megjelenik az egészségablak mobilalkalmazásban is. Jobban szervezhető a betegek eljutása így az orvoshoz, mert a rendszer azt szeretné elérni, hogy „amikor bent van az orvos a rendelőben, akkor legyen mindig beteg is” – fűzte hozzá az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink