Belföld

Rétvári Bence: Közép-Európa legkorszerűbb, high-tech okosbörtöne épül Csengeren

Hangsúlyozta, hazánk a világ húsz legbiztonságosabb országa közé tartozik

Magyarország, sőt Közép-Európa legkorszerűbb börtöne épül Csengeren, az ezerötszáz férőhelyes high-tech okosbörtönben videóanalizáló és helymeghatározó rendszer is működik majd – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken egy sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence: Közép-Európa legkorszerűbb, high-tech okosbörtöne épül Csengeren
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (j) és Biczó László dandártábornok, szakmai projektvezető a csengeri börtönépítésről és toborzásról tartott sajtótájékoztatón a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán 2024. január 12-én. Közép-Európa legkorszerűbb börtöne épül Csengeren, az ezerötszáz férőhelyes high-tech okosbörtönben videoanalizáló és helymeghatározó rendszer is működik majd.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Rétvári Bence hangsúlyozta, hazánk a világ húsz legbiztonságosabb országa közé tartozik, 2010 óta ötezerrel nőtt a fogvatartottak és éves szinten 280 ezerrel csökkent a bűncselekmények száma. Több börtön kibővült már, de nagyobb kapacitásra van szükség; az új, csengeri intézmény is fontos lépés azért, hogy a magyar emberek biztonságban érezzék magukat – tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra, hogy nem véletlen a helyszínválasztás, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei térségben a csengeri börtön mintegy hétszáz munkahelyet teremt.

Biczó László dandártábornok, szakmai projektvezető beszámolt arról, hogy eddig több mint ezerötszáz önéletrajz érkezett a toborzókhoz, és 196 jelentkezőt már fel is vettek, jelenleg 172-en végzik a 14 hetes felkészítő tanfolyamot. Jelentkezni a BVOP központi toborzó oldalán a gyereahuvosre.hu honlapon, vagy a csengeri toborzóirodában lehet.

Kapcsolódó írásaink