Belföld

Jönnek megint a kemény mínuszok

Az enyhébb napok után megint lecsap az igazi tél

Szűk egy hét lagymatag, 10 fokos januári időjárás következik, utána viszont jönnek a mínuszokkal teli napok – írta meg a noizz.hu.

Jönnek megint a kemény mínuszok
Képünk illusztráció
Fotó: MH archív/Katona László

Január 1. országszerte szürke, esős idővel indult egy hidegfront hatására, a csapadékmező azonban kelet felé távozik és a front mögött egyre többfelé kisüt a nap – írja az időkép.

Kedden átmenetileg szárazabb időjárás lesz, csak északnyugaton alkulhatnak ki kisebb esők, viszont köd sokfele képződhet.

Szerdán szeles időre van kilátás, a nyugati-délnyugati szelet többfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Kezdetben többfelé eshet, napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, újabb záporok főként az ország déli felén lehetnek.

A folytatásban sok lesz a napsütés, legfeljebb kisebb záporok fordulhatnak elő helyenként. A nyugatias szél az ország északi-északkeleti felén erős, viharos lehet. Tavaszias időre, délután 8-14 fokra számíthatunk. Pénteken több felhő lehet fölöttünk, néhol kisebb eső is kialakulhat. Napközben 6-13 fokig melegedhet a levegő.

Bár egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni, a jövő héten erőteljes lehűlés körvonalazódik, napközben mindössze 0-2 fokos maximumokkal, és erős éjszakai fagyokkal.

Kapcsolódó írásaink