Belföld

Wintermantel Zsolt: Budapest büdzséje az alkalmatlanság költségvetése

Minden irányba megyünk, csak jófelé nem

A főváros tervezett költségvetése az alkalmatlanság netovábbja – jelentette ki a fővárosi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője a Facebookra szerdán feltöltött videónyilatkozatában.

Wintermantel Zsolt: Budapest büdzséje az alkalmatlanság költségvetése
Aki szerint akkor sincs pénz, ha dugig a kassza: Karácsony Gergely
Fotó: MH/Török Péter

Ugyanis, miközben soha nem látott mértékű, több mint 300 milliárd forintnyi iparűzési adóbevétellel számolhat jövőre a város, mégis „adósságban van”, és még sincs egyetlen fejlesztés sem a költségvetésben – közölte Wintermantel Zsolt. Ez az összeg a duplája annak, amennyivel Tarlós István (korábbi főpolgármester) az utolsó teljes évében gazdálkodhatott, és amely reálértékben is sokkal magasabb összeg – tette hozzá.

A politikus úgy vélekedett: Karácsony Gergelyék (főpolgármester) felélték a tartalékokat, elköltötték a rekord méretű adóbevételeket, ennek ellenére a város nem fejlődik, hanem vegetál. A továbbiakban felidézte: a főpolgármester sokszor kérdezi, hogy mi az amit a Fidesz ajánl a városnak. „Pontosan azt tudja ajánlani, ami Tarlós István főpolgármestersége és a Fidesz–KDNP kilenc éve alatt volt. Biztonságos működést és folyamatos fejlődés. Ezt kívánjuk Budapestnek, vagyis le kell váltani az alkalmatlan vezetést a főváros éléről” – fogalmazott videónyilatkozatában Wintermantel Zsolt.

Kapcsolódó írásaink