Belföld

Jó a spórolásban a katasztrófavédelem

Európai uniós forrásból elkészültek a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli épületei épületenergetikai fejlesztésének tervei. A KEHOP-5.2.15-21-2023-00061 azonosító számú, Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Pécel épületei energetikai fejlesztésének előkészítése elnevezésű projekt 23 570 000 forintból valósult meg.

Jó a spórolásban a katasztrófavédelem
Energiahatékonyság a tetőn (képünk illusztráció)
Fotó: MH/Purger Tamás

A projekt célja, hogy annak keretében a megújuló energiaforrás hasznosításának tervezésével teljeskörűen előkészítsék a kiválasztott épületekre vonatkozó épületenergetikai fejlesztéseket, amelyek révén az ingatlan gazdaságosan üzemeltethető lesz.

Cél az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása. A beruházás során megvalósuló energetikai korszerűsítéssel a jövőben jelentős energia-megtakarítás érhető el, vagyis csökkenhetnek az üzemeltetési költségek. A fejlesztés eredményeként az intézmények biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhetnek tovább. Ezzel a projekt nemcsak az európai uniós követelményeknek való megfelelést teljesíti, hanem fontos hazai stratégiai célok, jogszabályi követelmények megvalósításához is hozzájárul.

A projekt az Európai Unió 23 570 000 forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásában valósult meg.

Kapcsolódó írásaink