Belföld

A sorsdöntő kérdésekben mindenki véleménye fontos

A nemzeti konzultációról szervezett fórum kiváló alkalom arra, hogy a kormány tagjai találkozzanak az emberekkel, megvitassák velük ezeket a „húsbavágó sorskérdéseket”, és mindenkit arra biztassanak, hogy vegyen részt ebben a munkában, vegyen részt a konzultációban, és a brüsszeli elittel vívott csatát „ne feladjuk, hanem küzdjünk meg a magyar álláspontért, ahogy mindig is szoktunk” – fogalmazott Kocsis Máté.

A sorsdöntő kérdésekben mindenki véleménye fontos
Fontos, hogy mi is reagáljunk a kormány kérdéseire
Fotó: MH-archív/Papajcsik Péter

Fontos, hogy mindenki elmondja a véleményét minden olyan sorsdöntő kérdésben, amelyben vitában állunk az Európai Bizottsággal – mondta a Fidesz frakcióvezetője a nemzeti konzultációról. A nagyobbik kormánypárt közösségi oldalára pénteken feltöltött, a csütörtöki, Pécsett tartott fórumon készített videónyilatkozatában Kocsis Máté arról beszélt: a brüsszeli elit Magyarországra akar kényszeríteni számos olyan döntést, amely kedvezőtlen az országnak és a magyar embereknek.

A bizottság most azt kéri, hogy a magyar kormány szüntesse meg a rezsicsökkentést, törölje el a kamatstopot és az extraprofitadót, valamint engedje be az országba a rossz minőségű ukrán gabonát és a migránsokat – sorolta. „Ezekben a vitákban igenis fontos, hogy mindenki elmondja a véleményét, mert ezek a viták még nem zárultak le” – jelentette ki, hangsúlyozva, egyáltalán nem mindegy, hogy a magyar kormány hány ember véleményét tudja a háta mögött.

Kocsis Máté hozzátette: a nemzeti konzultációról szervezett fórum pedig kiváló alkalom arra, hogy a kormány tagjai találkozzanak az emberekkel, megvitassák velük ezeket a „húsbavágó sorskérdéseket”, és mindenkit arra biztassanak, hogy vegyen részt ebben a munkában, vegyen részt a konzultációban, és a brüsszeli elittel vívott csatát „ne feladjuk, hanem küzdjünk meg a magyar álláspontért, ahogy mindig is szoktunk” – fogalmazott Kocsis Máté.

Kapcsolódó írásaink