Belföld

Karácsonyék még több parkolót tennének fizetőssé

A Fővárosi Közgyűlés a november 29-i ülésén szavaz róla

A Fővárosi Közgyűlés a november 29-i ülésén szavazhat több, közlekedési tárgyú javaslatról és ezek között szerepel néhány módosítás a budapesti parkolással kapcsolatban is – írja a Portfolio.

Karácsonyék még több parkolót tennének fizetőssé
Képünk illusztráció
Fotó: MH archív/Bodnár Patrícia

A Karácsony Gergely által aláírt javaslat szerint az elmúlt időszakban az egyes kerületi önkormányzatoktól érkezett, a parkolási övezetekkel kapcsolatos javaslatok átvezetése érdekében tárgyalnak a kérdésről.

Az övezetek bővítését érintő kérelmek telítettségi vizsgálattal alátámasztottak A tervek szerint

  • A IX. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Vágóhíd utca – Üllői út Könyves Kálmán Körút – Soroksári út által határolt területtel.
  • A XI. kerületben az Őrmezői térség „D” várakozási övezetből „C” övezetbe kerül, a várakozási idő 3 órában történő maximalizálása érdekében. Továbbá a Hegyalja út- Budaörsi út – Zólyom köz – Zólyomi út – Radvány utca – Breznó köz által határolt terület – beleértve a határoló utakat is- továbbá a Nedecvár utca, Breznó köz és a Muskotály utca teljes hossza bekerül „C” várakozási övezetbe,
  • A XII. kerületi 9814/9 hrsz.-ú ingatlan (Istenhegyi út – Németvölgyi út találkozásánál) átkerül „B” várakozásiövezetből „A” övezetbe.
  • A XIV. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Csömöri út–Rákospatak u.–Vezér u.–Egressy út–Lőcsei út–Szugló u.–Fűrész u.–Bosnyák u.–Lőcsei út–Csömöri út által határolt területtel, valamint az Örs vezér tér 11-20. mögötti terület is fizető lesz.

Kapcsolódó írásaink