Belföld

Gulyás Gergely: A rezsicsökkentést fenn kell tartani

Brüsszel felszólította a kormányt, hogy szüntesse meg a rezsicsökkentést. Mi úgy gondoljuk, fenn kell tartani a szabályokat, amelyeknek köszönhetően nálunk a legolcsóbb a gáz és az áram – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Kisbéren, a nemzeti konzultációról tartott lakossági fórumon.

Gulyás Gergely: A rezsicsökkentést fenn kell tartani
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a nemzeti konzultációról tartott lakossági fórumon a Komárom-Esztergom vármegyei Kisbéren
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Gulyás Gergely rámutatott, az orosz–ukrán háború és az arra adott, „egyértelműen elhibázott” szankciók által okozott energiaár-emelkedések komoly problémát jelentenek az európai gazdaságnak.

A politikus elmondta, számtalan olyan, Magyarország szuverenitását érintő kérdés van napirenden, ahol fontos a kormánynak, hogy a Brüsszelben képviselt magyar álláspont mögött az emberek akarata és támogatása álljon.

A migrációt nevezte az egyik ilyen ügynek, és hozzátette, továbbra sem ültek el azok a vélemények, amelyek arra akarják rávenni Európa valamennyi országát, így Magyarországot is, hogy fogadjanak be migránsokat.

Gulyás Gergely leszögezte, ezt korábban és most is elutasítják és fellépnek annak érdekében, hogy csak a magyar emberek mondhassák meg, kivel akarnak együtt élni.

Az orosz–ukrán háborúról szólva a miniszter elmondta, Magyarország elítéli az orosz agressziót, szolidáris Ukrajnával, de ez nem jelenti azt, hogy Ukrajnát anélkül fel lehetne venni az Európai Unióba, hogy a tagsághoz szükséges bármilyen feltételt teljesítene.

„Minden országnak egyelő mércével kell találkoznia, amikor az Európai Unióhoz akar csatlakozni. Ma Ukrajna fényévnyi távolságra van az uniós csatlakozástól” – jelentette ki Gulyás Gergely.

Kapcsolódó írásaink