Belföld

Rétvári Bence: Itt nem lesznek migránsgettók

A Belügyminisztérium politikai államtitkára országjáró körútján a nemzeti konzultációt népszerűsíti

Immáron nyolc éve láthatjuk, hogy mit jelent a migrációs hullám. Európa nagyvárosaiban egyre nő a bűnözés, no-go zónák alakulnak ki, a terrorizmus folyamatosan szedi az áldozatait, ezért meg kell előzni a migránsgettók kialakulását – hallható Rétvári Bence videóüzenetében, amelyet a Fidesz közösségi oldalán tettek közzé csütörtökön.

Rétvári Bence: Itt nem lesznek migránsgettók
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára
Fotó: MH/Török Péter

A Belügyminisztérium politikai államtitkára országjáró körúton a nemzeti konzultációt népszerűsíti, amelynek „óriási a tétje” – jelentette ki a bejegyzésben.

„2015 óta 2000 áldozata volt a terrorizmusnak Európában” – hangzott el a videón. A legfiatalabb áldozat féléves volt, a legidősebb 97 éves – tette hozzá a politikus.

Jól látszik, hogy Brüsszel ahelyett, hogy megváltoztatná a korábbi migrációpárti álláspontját, „még radikálisabb lépéseket akar tenni a migráció elősegítésére” – közölte.

Az államtitkár azt mondta: ezért fogadták el a migrációs paktumot is, amely a kvóták szerinti betelepítést és migránsgettók létrehozatalát jelentené.

Arra köteleznék Magyarországot, hogy az országban bíráljuk el a kérelmek 28,3 százalékát. Ez azt jelentené, hogy „Magyarországon is egy kis Lampedusa alakulna ki”. „Mi erre egyértelműen nemet mondunk” – szögezte le Rétvári Bence, majd hozzátette: arra kérik a magyar polgárokat, hogy a nemzeti konzultációban is erősítsék meg, hogy „a migráció elutasítása nemcsak a kormány, hanem az egész nemzet álláspontja”.

Kapcsolódó írásaink