Belföld

Újabb árulásra készül a baloldal

Nyomtalanná tennék a guruló dollárokat

Azok beszélnek a szuverenitási törvényjavaslat ellen, akik a 2022-es választásra dollármilliókat kaptak külföldről – közölte a Fidesz a baloldali pártok nyilatkozatára reagálva szerdán az MTI-vel.

Újabb árulásra készül a baloldal
Karácsony Gergely éppen nem a kampánypénzekről tart előadást...
Fotó: MH/Török Péter

A nagyobbik kormánypárt azt írta: mára egyértelművé vált, hogy a baloldal külföldről kapott kampánypénzeket, a dollárok Gyurcsány és Karácsony emberein keresztül érkeztek a baloldal kampányába. Ez egyszerre politikai korrupció, külföldi beavatkozás a magyar választásokba és jogellenes támadás Magyarország szuverenitása ellen – hangsúlyozták.

Rámutattak: a szuverenitási törvényjavaslat célja, hogy megakadályozzák a külföldi beavatkozási kísérleteket. Eddig is tiltott volt a pártok számára külföldi támogatás elfogadása, de a törvényjavaslat szigorúan büntethetővé teszi a külföldi kampányfinanszírozást – tették hozzá. Jelezték: a külföldi befolyásról a nemzeti konzultációban is megkérdezik az embereket.

A kormánypártok szerint egyértelműen szigorúbban kell fellépni a külföldi befolyásszerzés ellen, Magyarország szuverenitásának védelme érdekében – fogalmaztak a közleményben.

Kapcsolódó írásaink