Belföld

Rétvári Bence: Az EU saját alapértékeivel megy szembe

Az Európai Unió (EU) saját alapértékeivel megy szembe, amikor a béke szorgalmazása helyett háborút finanszíroz, és sok esetben kerüli a konszenzusos döntéseket - hangoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Hajdúnánáson.

Rétvári Bence: Az EU saját alapértékeivel megy szembe
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a nemzeti konzultációról tartott lakossági fórumon Hajdúnánáson, a Bocskai Filmszínházban
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A nemzeti konzultációról tartott lakossági fórumon Rétvári Bence azt mondta, meg kell védeni Magyarország szuverenitását, ehhez ezúttal is kikérik a lakosság véleményét.

A mostani eszmecsere abban segít, hogy a sűrűsödő uniós csatározásokban nemcsak a kormány álláspontját, hanem a magyar emberek véleményét is erőteljesen képviselhessék - jelentette ki az államtitkár.

A kereszténydemokrata politikus szerint büszkék lehetünk Orbán Viktor miniszterelnökre, aki következetesen, mindenütt ugyanazt mondja: tűzszünet és béke, miközben „Brüsszelben háborús pszichózis uralkodik”.

Azt mondta, „nem érezzük, hogy ettől a (brüsszeli) vezetéstől erősebb lesz Európa”.

Rétvári Bence beszédében kitért rá, hogy Brüsszel el akarja törölni a rezsicsökkentést, a kamatstoppot, az extraprofitadót, miközben „migránsgettókat és kötelező elosztási kvótát akar”.

Részletesen beszélt arról, hogy mi történik éjszakáról éjszakára a határkerítéseknél, ahol több ponton egyszerre akarnak áttörni a migránsok, akik eddig 400 millió forintot meghaladó kárt okoztak a kerítésen.

Ugyanakkor jelezte: az illegális migráció nem olcsó mulatság, legálisan 200 ezer forintos repülőjeggyel érhetik el az uniót, illegálisan Törökország és Németország között 5,2 milliót fizetnek az embercsempészeknek. Tömegesen mégis az utóbbit választják, mert „Európa jogrendszerén kívül akarnak élni” Európában.

Az államtitkár szólt arról is, hogy Brüsszel el akarja törölni a magyar gyermekvédelmi törvényt, de, mint hangsúlyozta, „nem hátrálnak meg”.

Rétvári Bence azt mondta, a dollárbaloldalt és a dollármédiát Brüsszel és az amerikai baloldal finanszírozza, de figyelmeztetett: „ingyen sajt csak az egérfogóban van”, mindig mindennek megkérik az árát.

Azzal összefüggésben, hogy a tudományos és sportsikerek kapcsán az egész baloldal csak fanyalgott, azt mondta, „akik nem tudnak örülni a magyar sikereknek, azok nem tudnak magyar érdeket képviselni”.

Brüsszelben változásra van szükség, de változtatni csak az emberek tudnak a szavazataikkal, és ezt szolgálja a nemzeti konzultáció - mondta Rétvári Bence arra kérve hallgatóságát, hogy minél többen töltsék ki a konzultációs kérdőívet.

Kapcsolódó írásaink