Belföld

Nagy változás jöhet a SZÉP-kártyáknál, sokakat fog érinteni

A lakossági ügyfelek számára ez egy újabb fizetési könnyítés

A SZÉP-kártya digitális változatának bevezetését tervezi a K & H, de aggodalomra semmi ok, ugyanis természetesen megtartják a fizetőeszköz korábbi változatát is, a sima plasztikkártyát azoknak, akik inkább ezt preferálják, olvasható a blikk.hu-n megjelent cikkben.

Nagy változás jöhet a SZÉP-kártyáknál, sokakat fog érinteni
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Török Péter

Még tovább bővül a mobiltelefonunkkal kényelmesen elintézhető fizetési funkciók száma, a K&H ugyanis elsőként teszi elérhetővé digitálisan is a SZÉP-kártyát. A pénzintézet stratégiai partnerének, a Mastercardnak köszönhetően valósul majd meg ez az innovatív projekt, amely androidos és IOS-eszközökkel is egyaránt kompatibilisre készül. Ennek a tényleges megvalósulását a pénzintézet 2024 közepére helyezi.

Ennek a digitális kártyának a használatához a bank ügyfeleinek nem lesz szüksége új szerződés megkötésére, egyszerűen csak hozzá kell majd adniuk a SZÉP-kártyát a Wallet-hez, vagy a Google Playhez. A lakossági ügyfelek számára ez egy újabb fizetési könnyítés, illetve a megfelelő applikáció letöltésével lehetősége lesz a felhasználóknak pillanatok alatt lekérdezni az egyenlegüket, pont úgy, mint a sima mobilbankos szolgáltatásoknál.

Ma már az okoseszközökön keresztül intézzük a mindennapi dolgainkat, így a mobiltelefonnal és okosórával történő fizetés is dinamikusan növekszik. Az év első tíz hónapjában már óránként átlagosan több mint 6700 okoseszközös fizetést bonyolítottak ügyfeleink. Miért ne lehetne ez így a SZÉP-kártya esetében is?

– fejtette ki álláspontját Molnár Gergő, a K&H lakossági marketingvezetője. Hozzátette azt is, hogy az új fizetési lehetőség bevezetése még tovább erősítheti a SZÉP-kártya-használatot, ami az elmúlt hónapban egyébként is rendkívül megugrott. Ebben szerepet játszott az elfogadóhelyek számának folyamatos emelkedése, illetve az is, hogy kisebb kihagyás után, pár hónapja már újra lehet hideg élelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával a szupermarketekben.

Kapcsolódó írásaink

Szegény gazdag úszók

ĀMegsértődött Hosszú Katinka, mert nem jár a férjének a havi több mint egymillió forintos állami fizetés