Belföld

Kovács Zoltán: Brüsszel támadást indított a nemzeti konzultáció ellen

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az X közösségi oldalon tett bejegyzésében reagált az Európai Bizottság vezető szóvivője, Eric Mamer hétfői kijelentéseire

Brüsszel támadást indított a nemzeti konzultáció ellen, és mindent megtesz a magyar emberek elhallgattatásáért – jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az X közösségi oldalon hétfőn.

Kovács Zoltán: Brüsszel támadást indított a nemzeti konzultáció ellen
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár
Fotó: Facebook/Kovács Zoltán

Eric Mamer hétfői kijelentéseire szerint a magyar kormánynak a nemzeti konzultációval kapcsolatosan az uniós testületet érintő állításai „teljesen valótlanok”.
Az államtitkár közölte, azt kell mondania Eric Mamer nyilatkozatára, hogy: Brüsszel migránsokat akar betelepíteni Magyarországra, Brüsszel több pénzt és több fegyvert akar adni Ukrajnának, el akarja törölni a gyermekvédelmi törvényt és a rezsicsökkentést, a kamatok befagyasztásáról szóló rendelkezéseket és az extraprofitadót. Ezek mellett brüsszeli és más, tengerentúli pénzzel befolyásolni akarja a magyar politikát, továbbá be akarja engedni a génmódosított ukrán gabonát.
„Brüsszelnek nem tetszik, hogy Magyarország nem úgy táncol, ahogyan ők fütyülnek” – tette hozzá üzenetében Kovács Zoltán.

Eric Mamer, az Európai Bizottság szokásos napi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva egyebek mellett közölte: Ursula von der Leyen elnököt „nyugtalansággal töltötte el”, amikor meglátta arcát a magyar nemzeti konzultáció plakátján. Ugyanakkor teljes mértékben bízik abban, hogy a magyar közvélemény objektív és tényszerű információk alapján ítéli meg a brüsszeli testület tevékenységét.

„Felkérünk minden magyar állampolgárt, aki tájékozódni szeretne az uniós politikákról, hogy saját véleménye kialakítása érdekében tekintse át az uniós információs forrásokat” – fogalmazott az Európai Bizottság vezető szóvivője.

Kapcsolódó írásaink

Elindult a nemzeti konzultáció

ĀA Szuverenitásunk védelméről címet viselő konzultáción a kormány tizenegy kérdésben kéri ki az emberek véleményét