Belföld

Csak erős szuverén államok révén lehet erős Európa

A magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára a kedvezőtlen külső hatások ellenére. A hét szűk esztendő negyedik évében vagyunk – mondta Varga Mihály a Fidesz kongresszusán. A pénzügyminiszter ezek után számba vette a kormány eredményeit, kezdve azzal, hogy 2010 után talpra állították a baloldal által csődközeli állapotba vitt országot.

Csak erős szuverén államok révén lehet erős Európa
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mondott a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán
Fotó: MH/Török Péter

Kiemelte, hogy egymillió új munkahelyet teremtettek. A családtámogatási programoknak köszönhetően 160 ezerrel több gyermek születhetett meg. Többet fordítanak a sportra, a kultúrára, visszaépítették a 13. havi nyugdíjat, s mindeközben az államadósság tekintetében Magyarország 10 százalékponttal jobban áll, mint az uniós átlag. Hangsúlyozta: mindezt úgy sikerült elérni, hogy Brüsszel visszatartja a hazánknak járó uniós forrásokat, a baloldal pedig minden lehetőséget megragad a rombolásra. Végezetül emlékeztetett: Csak erős szuverén államok révén lehet erős Európa.

Gál Kinga, a Fidesz alelnöke emlékeztetett: jövőre EP-választást tartunk, és akkor lesz 20 éve, hogy csatlakoztunk az Európai Unióhoz. Mint mondta, soha olyan mélyre nem süllyedt az unió, mint mostanában. – A valóságtól elszakadt balliberális elit már nem csak a biztonságunkat fenyegeti, hanem a gyermekeinket is – hangsúlyozta az LMBTQ indoktrinációra utalva. Felidézte: van olyan liberális politikus, aki azért bukott meg, mert keresztény, és azt mondta, számára az apa férfi, az anya pedig nő. Spanyolországban – folytatta – feljelentik azokat a szülőket, akik nem támogatják a gyermekük nemváltását.

– A mi feladatunk, hogy a hagyományos értékeinket átmentsük a következő generációk számára – mondta, majd Kövér Lászlót idézve hozzátette: a lelkünk megmentése a cél. Magyarország szerinte a béke szigete, egyre többen tekintenek rá így Európában és a Tengerentúlon is. A jövő évi EP-választás kapcsán kitért arra, hogy az európai konzervatív tábor megerősödésében bízik, és ehhez minden szavazatra szükség van itthon és külföldön is.

Ezek után Nagy István agrárminiszter a magyar gazdák és a mezőgazdaság fontosságáról beszélt. Kiemelte, hogy Brüsszel komoly fenyegetést jelent az ágazatra, most például az ukrán gabona behozatalának támogatásával. A tárcavezető hangsúlyozta: 2010 óta a magyar mezőgazdaság növekedő pályára állt, megerősödött, a kormány pedig meg fogja védeni az ágazatot.

Migráció és "árnyékpolitikusok"

– Mit mondtak a migrációról a magyar „árnyékpolitikusok”? Hogy békés, integrálódni vágyó tömeg érkezik Európába – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence. Az államtitkár azzal folytatta: a baloldal Brüsszelben mindent megszavazott, ami a migrációt erősíti, és Budapesten semmit sem szavazott meg, ami a migrációt megakadályozza. Ha rajtuk múlna, már szinte minden településen élnének betelepített illegális migránsok, a nagyvárosokban pedig no-go zónák lennének.

– Mi viszont azt mondtuk, hogy ez veszélyes. A közbiztonság területén nem kevés eredményt értünk el: elfogadtuk Európa legszigorúbb büntető-törvénykönyvét, megnöveltük a költségvetési forrásokat, új rendőrőrsöket hoztunk létre. Így Magyarországon a bűncselekmények száma a harmadára csökkent, és hazánk bekerült a 20 legbiztonságosabb ország közé. Tehát, van vesztenivalónk. Éppen ezért köszönet illeti a rendőröket, akik a mai kor végvári vitézei, a mi igazi hőseink, akik milliós tömegtől óvták meg a határt – hangsúlyozta.

Rétvári Bence
Rétvári Bence
Fotó: MH/Török Péter

Rétvári Bence emlékeztetett: azt szokták mondani, Magyarországnak nem igaza van, hanem igaza lesz. Így történt a migráció esetében is. – Azt mondtuk, hogy ha nem védjük meg az unió külső határait, újra belső határok lesznek – emlékeztetett, jelezve, hogy ez az utóbbi fél-egy évben be is teljesedett.

Nehéz időket élünk

Nehéz időket élünk Kósa Lajos szerint. A Fidesz alelnöke szerint legyen szó akár a szomszédban zajló háborúról, az inflációról vagy a „genderinvázióról”, azt tudjuk orvosolni. Amit nem tudunk orvosolni, az az, ha hagyjuk, hogy idegenek lakják be a hazánkat. Vagyis szerinte a migrációnál nagyobb veszély nem fenyegeti Magyarországot és Európát. Kósa Lajos emlékeztetett: a minap az egyik német tv-csatornának egy muszlim tüntető azt mondta, hogy előbb-utóbb többségbe kerülnek, és akkor bevezetik a saríát.

– Micsoda kombó: német precizitás és iszlám radikalizmus. Biztosak lehetünk benne, hogy kő kövön nem marad – mondta Kósa Lajos. A politikus ezek után a baloldali politikusoktól idézett, akik szerint a migráció nem valós probléma. A tapasztalat azonban mást mutat, és úgy vélte, éppen ezért nem szabad olyanokra szavazni, akik nem mondanak határozottan nemet a bevándorlásra. Meg kell védenünk Magyarországot, hogy 200 év múlva is legyen Budapest, Debrecen – tette hozzá.

Kósa Lajos
Kósa Lajos
Fotó: MH/Török Péter

Megvédjük a rezsicsökkentést

Az Európai Bizottság felszólította Magyarországot a rezsicsökkentés eltörlésére és az orosz energiahordozók importjának és a Paks II. beruházás leállítására – emlékeztetett Németh Szilárd, hangsúlyozva: az energiabeszerzés és az energiatermelés kérdése, csakúgy, mint az árazás, tagállami hatáskör. A politikus leszögezte: havi szinten 181 ezer forintot takarítanak meg a magyar családok az átlagfogyasztásig fenntartott rezsicsökkentésnek köszönhetően. Ebből a kormány nem akar engedni, derült ki a szavaiból.

Felidézte azt is, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején a baloldali kormányok minden alkalmat megragadtak az áremelésekre, a MOL részvényeinek egy tetemes részét eladták, a fejlesztések költségeit pedig ráterhelték a fogyasztókra. A baloldal, szerinte nem változott, ugyanezt a hozzáállást hoznák vissza a kormányzásba, és ezért is kaphatták a „guruló dollárokat”. Fogjunk össze, mert csak bennünk van meg az akarat, az erő és a bátorság hármas egysége – mondta végezetül.

A mi "idegenlégiósaink"

Az Európai Unió Bírósága egykor úgy döntött, annyi idegenlégiós lehet egy sportklubban, amennyit a vezetés akar, illetve meg tud fizetni. Az eredmény ismert. Sok csapatban szinte egyáltalán nincsenek hazai játékosok – vont párhuzamot Gulyás Gergely a migráció és a sport, illetve bizonyos ellenzéki politikai szereplők pályája és nemzeti elköteleződése között.

A mi „idegenlégiósaink”, a baloldal politikusai mindent megtesznek, hogy az oktatás és az egészségügy ne kaphassa meg a szükséges forrásokat az uniótól, közben jelentős összegeket tesznek zsebre dollárban és euróban – mutatott rá, hangsúlyozva: akinek ez nem tetszik, ne támogassa az idegenlégiósokat, hanem szavazzon azokra, akiknek Magyarország az első.

Gulyás Gergely
Gulyás Gergely
Fotó: MH/Török Péter

Nem ügynöknek való vidék

Dömötör Csaba egy, a Képes krónikából vett idézettel kezdte felszólalását, hogy érzékeltesse: a függetlenségért folytatott küzdelmünk egyidős az állammal. Mint mondta Orseolo Pétert a magyarok elkergették, de a német császár segítségével visszatért a hatalomba, cserébe hűbéresküt tett. – Ha lettek volna liberális lapok akkoriba, azt írták volna, hogy helyreállt a jogállamiság – jegyezte meg.

Kiemelte: most is vannak olyan erők, politikusok, akik eladnák a hazájukat; fegyvert küldenének, hogy táplálják a háborút; kinyitnák a kapukat a bevándorlók előtt. „Pár centért tényleg lemennek a legaljára, és úgy tűnik néha, hogy fel sem akarnak jönni” – mondta. Aztán visszatért a Képes krónikához, emlékeztetve arra, mi lett Orseolo Péter sorsa: másodszor is elűzték. – Ez nem ügynököknek való vidék – fogalmazott Dömötör Csaba.

Józanész és nemzeti érdek

– Alig több mint 4 év alatt a világ politikai és gazdasági rendszere kétszer is fejre állt. Ez nem csak válságokat, háborúkat hozott, hanem azt is, hogy az európai politikai elit jelentős része gyakorlatilag elvesztette az eszét. Vannak, akik háborús pszichózisban szenvednek, és azt gondolják, hogy fegyverszállításokkal lehet békét teremteni. Vannak, akik sértésnek veszik, ha egy férfi megfogja egy nő kezét. Akik számár csak akkor jó az idő, ha egyszerre süt és esik. És azt szeretnék, hogy a határ minden méterénél három nyelven ki legyen írva, hogy Willommen – fogalmazott Szijjártó Péter.

– Mi magyarok szerencsés helyzetben vagyunk, mert nálunk a józanész és a nemzeti érdek egybeesik. Nekünk Magyarország az első – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter
Fotó: MH/Török Péter

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a békének a feltételei napról napra romlanak, egyre többen halnak meg, és aki fegyvert visz a szomszédságunkba, az csak elnyújtja a háborút, a szenvedést, növeli az áldozatok számát. Kijelentette azt is, hogy az EU nem tud „annyi milliárdnyi eurót nem odaadni”, hogy beengedjük a migránsokat az országba vagy az LMBTQ-aktivistákat az iskolákba.

Végül leszögezte: továbbra sem fogunk behódolni a liberális mainstream nyomásának. Akkor sem, ha még többet és még keményebben fognak támadni.

Kapcsolódó írásaink