Belföld

Magyarország küldetése a kereszténység és a szuverenitás védelme

Nem csak a nemzetünkre, hanem egész Európa politikai karakterére is hatással lesznek a ma hozott döntések, ugyanis a Fidesz olyan politikai erő, amire az egész világon figyelnek – hangzott el a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán, szombaton. A jubileumi eseményen várhatóan újraválasztják a párt élére Orbán Viktort, továbbá a küldöttek szavaznak a négy alelnök személyéről is.

Magyarország küldetése a kereszténység és a szuverenitás védelme
Orbán Viktor a Fidesz 30. kongresszusán
Fotó: MH/Török Péter

Semjén Zsolt a kongresszus elején felidézte a kereszténydemokrata néppárt születésének történetét, azt ahogy dacoltak a nácikkal és a kommunistákkal, majd inkább az emigrációt választották a kollaboráció helyett. Hozzátette: a KDNP az egyetlen világnézeti párt ma Magyarországon.

A keresztény pártok egyik dilemmája szerinte az, hogy ha hívek maradnak az egyház tanításaihoz, akkor a népszerűtlenséget kockáztatják. Viszont, ha engednek ebből, az önfeladás útjára lépnek, akkor hogyan nevezhetnék magukat kereszténynek? Ráadásul a nyugati példák azt mutatják, hogy az önazonosság feladása végül szavazatvesztéshez vezet.

Erre a kihívásra a magyar válasz a Fidesz és a KDNP szövetsége, amelyben a Fidesz egy keresztény ihletettségű, modern, konzervatív néppárt. a KDNP pedig világnézeti párt.

A magyar küldetés fundamentuma – hangsúlyozta – Szent István, aki úgy tette Magyarországot a keresztény civilizáció részévé, hogy közben nem lettünk sem Bizánc, sem a Német-római Császárság hűbérese. Ugyanez a feladatunk a miniszterelnök-helyettes szerint most is: Őrizni a keresztény értékeket és a szuverenitást.

Semjén Zsolt a Fidesz 30. kongresszusán
Semjén Zsolt
Fotó: MH/Török Péter

Kopernikuszi fordulat

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke elsőként Pásztor Istvánról, a Vajdasági Magyar Szövetség közelmúltban elhunyt elnökéről emlékezett meg. A külhoni magyar politikus „kopernikuszi fordulatként” jellemezte az Orbán-kormány által végrehajtott nemzetpolitikai változtatásokat, amelynek lényege, száz év után nem Magyarország van az egyik oldalon és határon túli magyar kisebbségek a másik oldalon, hanem magyarok vannak a határon innen és túl, akiket megillet az állampolgárság, kormányzati támogatás és a közös felelősség.

Kitért az elkövetkező időszakban, a környező országokban rendezendő választásokra, és azt mondta, egyetlen opció van, „győznünk kell”. A határon túli politikai közösségek számára csak akkor van győzelem, ha a magyarok szavazatainak 85-90 százalékát megszerezték. Az ötven százalék politikai halál, a 60 százalék, de még a kétharmad nem elegendő esetükben a sikerhez, a győzelemhez. Kiemelte: azért kell dolgozniuk, hogy a közösségüket ne hagyják politikai eszköz nélkül. Ez nemcsak egy politikai feladat, hanem morális kötelességük is – jelentette ki Kelemen Hunor.

A politikus a jövőre nézve bizakodó volt, azt mondta, megszületett egy olyan Kárpát-medencei integráció, amely nemcsak nemzeti érték, de olyan példa is, amely megvilágítja a helyes utat.

Kövér László
Kövér László
Fotó: MH/Török Péter

Megtartjuk az országot

A Fidesz választmánya nevében Kövér László házelnök végzett számvetést a legutóbbi kongresszus óta történtekről. Mint felidézte, azóta kitört az orosz-ukrán háború. Az Európai Unió pedig bevezetett 11 szankciós csomagot, amelynek hatására az orosz gazdaság ugyan nem, de az EU gazdasága megrendült. A háború nem ért véget, de az olaj- és fegyverlobbi örül – tette hozzá.

Az amerikai beavatkozás kapcsán Andropov-imitátornak nevezte David Pressman nagykövetet, majd megjegyezte: az USA-t most lefoglalja az ukránok vágóhídra vezetése és a világ táborokba szervezése, ezért a Budapestre nehezedő nyomás valamivel csökkent.

Kövér László emlékeztetett arra is, hogy brüsszeli útonállók el akarják venni a pénzünket, a kormányzás ellenőrzését ügynökszervezésre bíznák. Szerinte összességében elmondható, hogy az EU két évvel közelebb került a saját felszámoláshoz.

Végetért egy békekorszak, a virágzás korszaka. Most az infláció elleni harc időszaka van. De a foglalkoztatás magas, mindent megtettünk, hogy újra egy felívelő korszak vehesse kezdetét – jelezte.

Az ellenzékről szólva azt mondta, ne bocsássunk meg nekik, mert tudják, mit cseleksznek. Majd a „Nagy Filantróp” és a „kis Alex” (Soros György és fia, Alexander) bábjainak nevezte őket.

Visszatérve Brüsszelre, kifejtette, hogy szerinte a kulturális forradalom módszereivel az egész világból tébolydát akarnak csinálni. „Aggodalomra van okunk, csüggedésre nincs” – szögezte le.

Hozzátette: ez nem a „Soros Gyuri bácsik” és „kis Alexek” országa, ez a Nobel-díjasok, a „Marslakók”, az Árpád-házi szentek, a kurucuk, a Petőfik, a Horváth Jánosok és Wittner Máriák országa. „És meg is fogjuk tartani az unokáink számára. Ha isten velünk, kicsoda ellenünk?!” – zárta beszédét.

Kubatov Gábor
Kubatov Gábor
Fotó: MH/Török Péter

„Geri és Feri”

Kubatov Gábor első sorban a főváros szorult helyzetéről, valamit Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely tandemjéről beszélt. Mint rámutatott, a főváros számláján mínusz 1,1 milliárd van. A kiszivárgott dokumentumok szerint még idén csődbe megy a város, mindezt úgy, hogy Tarlós István 200 milliárdos tartalékkal adta át a főpolgármesterséget.

– Úgy van csődben Budapest, hogy a város bevételei évről évre nőnek. Teli kasszából, növekvő adóbevételekből sikerül romba dönteni a várost úgy, ahogy „Geri” főnöke, „Feri” csinálta korábban az országgal – fogalmazott.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy miközben „megy a nyavalygás, hogy nincs pénz”, „jutalmakra azért van”.

– Kapott például Márta Imre, aki a Gyurcsány-korszakban MVM vezér volt, most a csatornázásért felel, és nem az első ingatlanját veszi Floridában, és egy 100 milliós Bentley-vel jár. És jutott pénz, kb. 10 millió forint Tordai Csabának, aki „Feri” államtitkára volt, most „Geri” tanácsadója, és fontos szerepet játszott a baloldal kampányfinanszírozási botrányában. Emiatt a napokban házkutatást tartottak nála – mondta, hozzátéve: és jutott pénz Jávor Benedeknek, akinek brüsszeli irodája van. Évente 200 milliót fordítanak rá.

„Geri nyilaitól ments meg uram minket” – fogalmazott. Ugyanakkor azt is leszögezte: „Geri és Feri – egyelőre ez jutott, de már csak 204 nap van, hogy véget lehessen vetni ennek a rémálomnak”.

A tét, Magyarország szuverenitása

– Az előző kongresszus óta lezajlott egy országgyűlési választás, ahol úgy elvertük a baloldalt, mint a jég a határt – ezzel kezdte felszólalását Kocsis Máté, aki szintén felhívta a figyelmet arra, hogy a fővárost Gyurcsány Ferenc emberei a tönk szélére vezették, miközben a baloldal folyamatosan áskálódik Magyarország ellen Brüsszelben.

Kocsis Máté szerint aggasztó, hogy külföldi miliárdosok pénzéből akarja megragadni a hatalmat az ellenzék. A külföldről érkezett kampánytámogatásokkal az a legnagyobb probléma, hogy nem tudjuk, mit ígértek cserébe. Amit tudunk, mondta a frakcióvezető, az az hogy ők tényleg úgy táncolnak, ahogy Brüsszel és Soros fütyül.

Végül jelezte: ezért nagyon fontos, hogy a szuverenitás védelmi törvénycsomag, amely értelmében három évig terjedő szabadságvesztést kap, aki külföldről fogad el kampánytámogatást. A tét, Magyarország szuverenitása – húzta alá Kocsis Máté.

Deutsch Tamás
Deutsch Tamás
Fotó: MH/Török Péter

Szigorítják a gyermekvédelmi törvényt

„Brüsszel sikereiről, a brüsszeli bürokraták eredményeiről szeretnék beszélni” – kezdte felszólalását Deutsch Tamás, majd egy kis hatásszünet után hozzátette: „Ennyi. Köszönöm szépe!”

A derültség után a Fidesz EP-képviselője felidézte, az EU békeprojektként jött létre, ehhez képest háborús agitátorrá vált az utóbbi években. „Reggel óta több mint száz ember halt meg Ukrajnában. A tanácskozásunk végére ez meghaladhatja a 300-at” – figyelmeztetett a politikus. Azzal folytatta: ehhez képest a dollárbaloldal képviselői, az európai mainstream a háború folytatása mellett tör lándzsát. „Bármekkora is az ellenszél, mi akkor is a béke politikáját képviseljük!” – jelentette ki Deutsch Tamás.

Magyarország, mutatott rá, évek óta sikeresen védi a déli határait, és ezzel az Európai Uniót. Még nincs vége az évnek, de már eddig is 230 ezer illegális migráns betörését sikerült megakadályozni! Ebben a helyzetben a magyar dollárbaloldal valamennyi EP-képviselője mégis a határvédelem miatt támadja az országot.

– Brüsszelben napról napra azt tapasztaljuk, hogy a Brüsszeli bürokrácia azt akarja ránk kényszeríteni, hogy töröljük el, felejtsük el, számoljuk fel a gyermekvédelmi törvényünket. Értjük az üzenetet, a gyermekvédelmi törvényt szigorítani fogjuk! El a kezekkel a gyermekeinktől! – jelentette be Deutsch Tamás.

Kitért arra is, hogy Brüsszel az uniós jog írott szabályait megsértve tartja vissza a forrásokat hazánktól. Mindezt azért, mert nem tetszik nekik az irány, amelybe Magyarország tart. Ebben szerinte döntő szerepet vállalt az ellenzék, amely „bevallottan kitalálta azokat a zsaroló feltételeket, amiket aztán jogi köntösbe öltöztettek Brüsszelben”.

– E tekintetben változásra van szükség nem csak Brüsszelben, hanem Magyarországon is. Elképzelhetetlen, hogy a jövőben egy magyar EP-képviselő a saját hazája ellen áskálódjon – tette hozzá. A jövő évi EP-választásról szólva pedig azt mondta: az európai szuverenista erők nagy győzelmére van szükség.

Kapcsolódó írásaink