Belföld

Alapjogokért Központ: Brüsszeli helyett magyar Európa-terv kell

Egy új Európa-korszak megalapozásáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán, és az európai jobboldal legsikeresebb politikai közösségének nemzetstratégiáját ajánlotta a brüsszeli döntéshozók és vezetők figyelmébe – írta az Alapjogokért Központ szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Alapjogokért Központ: Brüsszeli helyett magyar Európa-terv kell
Mindenki megjelent a küldöttek közül a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án
Fotó: MH/Török Péter

Mint írták, a magyar nemzetstratégia öt pillérre támaszkodik: a zöldátállásra zöldideológia nélkül, a nemzeti és nemzetközi békére, a munkaalapú gazdaságra, az erős és genderideológiától mentes családpolitikára, valamint a bezárkózás helyett nyugat és kelet összekötésére.

„Teljes foglalkoztatottság, erős családok, nemzetegyesítés, csökkenő adósság, alacsony adók, rajokban érkező befektetések, kereskedés és együttműködés a világ minden országával, valamint észszerű zöld átalakulás, a legmodernebb technológiák meghonosítása Magyarországon - ez a magyar európai modell” - idézték a miniszterelnököt.

Orbán Viktor helyzetértékelése szerint jelenleg két modell versenyez egymással az átalakuló világrend peremén Európában: a brüsszeli és a magyar.

Előbbire nemet kell mondani, mert politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális zsákutcába vezeti az Európai Uniót. Azzal ugyanis a nemzeti szuverenitást aláásó Európai Egyesült Államokra, a családok helyett az illegális bevándorlásra, a világgazdasági versenyben történő előretörés helyett a kontinentális visszaesésre, valamint a gyermekek védelme helyett a genderideológiára kerül a hangsúly. Ezzel szemben a magyar jobboldal sikerreceptje nemcsak tagállami, hanem európai szinten is megvalósítható - olvasható a közleményben.

Az Alapjogokért Központ kiemelte, hogy a magyar javaslat a változás elérésére fókuszál.

A zöldátállás feltétele a teremtés rendje szerinti egészséges és természetes világ tisztelete, valamint a termelés és a tárolás összehangolása. Ebbe az új világgazdasági versenybe nevezett be Magyarország, amely egy évtizeden belül a valódi zöldpolitika zászlóshajójává válhat nemzetközi szinten - írta az Alapjogokért Központ.

Kapcsolódó írásaink