Belföld

„Rezsicsökkentés helyett hordjunk vastagabb zoknit, és húzódjunk össze egy szobába”

Rezsicsökkentés helyett mindenki vegyen fel egy másik melegítőfelsőt, húzzon fel egy vastagabb zoknit, a családok pedig húzódjanak össze egy szobába – javasolta Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter korábbi energiaügyi tanácsadója, Holoda Attila a 24.hu-n megjelent interjúban, olvasható a hirado.hu-n.

„Rezsicsökkentés helyett hordjunk vastagabb zoknit, és húzódjunk össze egy szobába”
Képünk illusztráció
Fotó: MH

Holoda Attila az interjúban arra is ösztönözte a családokat, hogy a téli hideg idő beköszöntével húzódjanak össze egy szobába, s így tudnak spórolni. Mint azt Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter korábbi energiaügyi tanácsadója kifejtette: ha hideg van a lakásban, „akkor összehúzódunk egy nagyobb szobába, mert az spórolás. A spórolás meg a fogyasztás, a tudatos fogyasztáscsökkentés közötti különbséget, én folyamatosan ezt szeretném az embereknek és az önkormányzatoknak magyarázni” – mondta Holoda.

Holoda korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a rezsicsökkentést átverésnek nevezte. Akkor így fogalmazott: az „állami beavatkozásnak feltüntetett dolog az egyrészt igazságtalan, mert ugye mindenkinek ugyanazt a mértékű kedvezményt adja.

Okfejtését azzal folytatta Karácsony Gergely energiapolitikai szaktanácsadója, hogy

talán ez az egyetlen, ahol úgy tudunk lépni, hogy nem okoz majd anyagi megterhelést, mert fölveszünk majd egy másik melegítőfelsőt, fölveszünk majd egy vastagabb zoknit, éppúgy mint a skandináv országokban. Ott 18-19 fok van a házakban

– mondta Holoda Attila.

Kapcsolódó írásaink