Belföld

Állig felfegyverzett rendőrök gyűjtik be a migránsokat a déli határnál

Fokozódik a helyzet a déli határon. Horgosnál a múlt héten ismét migránsbandák csaptak össze. A lövöldözésben hárman vesztették életüket. A részletekről a Hír TV kérdezte Sors Róbertet, a Horgosi Helyi Közösség tanácselnökét.

Állig felfegyverzett rendőrök gyűjtik be a migránsokat a déli határnál
Az utóbbi néhány hónapban több leszámolás is történt a szerb–magyar határ közelében migránscsoportok és embercsempész bandák között (képünk illusztráció)
Fotó: MH-archív/Hegedüs Róbert

Sors Róbert elmondta: „A múlt heti lövöldözés után a szerb rendőrségi erők bevetésen vettek részt, a településen jelen vannak, a kül- és belterületet ellenőrzik.” A tanácselnök kérdésre válaszolva hozzátette: „Természetes, hogy az emberek félnek, idegen emberek tartózkodnak a területünkön és mozognak közöttünk, és ugye fenn áll a veszélye annak – ahogy láttuk most is –, hogy lövöldözések történjenek. Az emberek igényelték, hogy a rendőrség foglalkozzon a problémával. Azt hiszem, hogy meghallgatásra talált a kérésünk, és megjelentek a speciális egységek, megjelentek azok az erők, amelyek elrettentésül kell hogy szolgáljanak az embercsempészeknek és a migránsoknak.”

Kapcsolódó írásaink