Belföld
Kiakadtak a pékek: ez a baj az albán pékségekkel

Hozzáteszi, ezek a cégek megkerülik a munkaügyi szabályokat, és minimális tőkebefektetéssel, bérelt helyiségekben, bérelt eszközöket alkalmaznak, bérelt berendezéssel, ami által lépéselőnybe kerülnek a magyar cégekkel szemben. Kritizálta emellett az albán pékségek hozzáállását a higiéniai, élelmiszeripari szabályokhoz, és azt, hogy jó részük „összehalmoz egy csomó adósságot, otthagyják a céget, majd egy fantomcég azonnal indul ugyanabban az épületben, de sem az energiaszámlákat, sem a járulékfizetést nem intézik el”.
Szerinte ez nagy kárt okoz a magyar sütőipari vállalkozásoknak. Septe úgy tudja, a Magyarországon működő 4–500 albán pékségnek 15–20 tulajdonosa van, akik az egész hálózatot működtetik. A magyar vállalkozóknak ezzel szemben saját boltjuk van, ahol mindent tisztán tartanak, a dolgozóikat pedig rendesen megfizetik és bejelentik – írták.