Belföld

A Fülöp-szigeteki buszsofőrök lekörözhetik a magyarokat Budapesten

Gaszt Attila iparszakértő szerint a Fülöp-szigeteki vendégmunkások 30 százalékkal jobban teljesítenek bármelyik más dolgozónál, ez pedig fontos lehet a budapesti tömegközlekedés kapcsán, hiszen ők oldhatják meg a munkaerőhiányt – ha Karácsony Gergelyék nem tesznek keresztbe – számolt be a Vg.

A Fülöp-szigeteki buszsofőrök lekörözhetik a magyarokat Budapesten
Képünk illusztráció
Fotó: Facebook/BKK

„A Fülöp-szigeteki vendégmunkások hatékonysága bizonyított, 30 százalékkal jobban teljesítenek bármelyik más dolgozónál. Az más kérdés, hogy velük is foglalkozni kell, ápolni a lelküket, lakóparkokat építeni nekik, utaztatni őket. Cserébe viszont lelkiismeretesen, szorgalmasan bejárnak dolgozni, precízen elvégzik a feladatukat, mert így szocializálódtak" – jelentette ki a Világgazdaságnak adott interjúban Gaszt Attila iparszakértő, az érdi GIA Form Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

A vendégmunkások ügye már a budapesti tömegközlekedésben is fontossá vált, hiszen a fővárosi buszok egyharmadát üzemeltető ArrivaBus Kft. megerősítette a Mandinernek, hogy megjelentek a harmadik országbeli munkavállalók a vezetőfülkében, ám egyelőre az autóbuszvezetői állomány kevesebb, mint 5 százalékát alkotják – írták.

Később lap megkeresésére a BKV elismerte: magyarul nem beszélő buszsofőrökkel is tervez, ha tartós marad a munkaerőhiány, és nincs más választása.

Kapcsolódó írásaink