Belföld

Óbudán épül meg a mormon egyház első budapesti temploma

A híveknek eddig Németországba kellett utazniuk, ha az egyház templomában akartak imádkozni

A híveknek eddig Németországba kellett utazniuk, ha az egyház templomában akartak imádkozni, olvasható a Mandiner.hu-n.

Óbudán épül meg a mormon egyház első budapesti temploma
A híveknek eddig Németországba kellett utazniuk, ha az egyház templomában akartak imádkozni
Fotó: NorthFoto

Budapesten, a III. kerületben épül meg a mormon egyház első budapesti temploma – vette észre a hvg.hu. Mint az egyház közleményéből kiderült a mormon közösség több gyülekezeti házzal is rendelkezik Magyarországon, de a magyar hívőknek eddig a németországi Freibergbe kellett elutazniuk ahhoz, ha az egyház templomában akartak imádkozni.

A lap felidézte, hogy a templom megépítését az egyház jelenlegi első elnöke, Russel M. Nelson már 2019 áprilisában bejelentette, a helyét azonban úgy tűnik, hogy csak nemrégiben találták meg.

A közlemény szerint az óbudai templom egy 2,4 hektáros területen fog megépülni, a Kocsis Sándor utca és a Borsikafű utca sarkán.

Az egyház továbbá közölte, hogy a tervek szerint egy egyemeletes, körülbelül 1700 ezer négyzetméteres templom, valamint fogadóközpont és lakások is épülnek a területen az egyház dolgozói számára.

Szeptemberben egyeztettek Novák Katalinnal

Az egyház hivatalos honlapján található beszámoló szerint a mormon egyháznak Magyarországon több mint 5200 tagja van, az egyházi státuszt 1988-ban kapták meg a magyar kormánytól.

A közleményhez mellékeltek egy fotósorozatot is, melynek képaláírása szerint az egyház vezetői szeptember 26-án találkoztak Novák Katalin köztársasági elnökkel az amerikai Salt Lake Cityben. A beszélgetés témái között pedig szerepelt a Magyarországon épülő templom ügye is – írta a hvg.hu.

Kapcsolódó írásaink