Belföld

Márki-Zay az izraeli tragédiából is politikai hasznot húzna

A bukott miniszterelnök-jelölt közösségi oldalán az Izraelben rekedt magyarokat kimenekítő repülőgépeket kérte számon a kormányon

Ismét politikai bakot lőtt Márki-Zay Péter, aki most az Izrael elleni támadássorozat apropóján támadta a kormányt, újfent sikertelenül – írja a magyarnemzet.hu.

Márki-Zay az izraeli tragédiából is politikai hasznot húzna
Márki-Zay Péter beszédet mond a Gyurcsányék által szervezett egyik kata-tüntetésen
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A bukott miniszterelnök-jelölt közösségi oldalán az Izraelben rekedt magyarokat kimenekítő repülőgépeket kérte számon a kormányon, miközben a gépek már úton voltak Budapestre.

„Azonnal haza kell hozni az Izraelben ragadt magyarokat! Hol van most az a katonai gép, amit Orbán Viktor és Szijjártó Péter előszeretettel használ? Nem a szavak ideje van itt most, Külügyminiszter úr!” – esett neki a kormánynak Márki-Zay.

A pitiáner, fontoskodó és felesleges bejegyzés azért is volt okafogyott, mert Szijjártó Péter külügyminiszter már órákkal Márki-Zay számonkérő bejegyzése előtt tudatta, a magyar külügy mintegy négyszáz, Izraelben rekedt magyarral igyekszik felvenni és tartani a kapcsolatot, biztonságukba helyezéséről pedig folyamatosan egyeztetnek a légitársaságokkal.

Természetesen az lenne a legjobb, ha minden magyar állampolgárt minél előbb biztonságban tudhatnánk itt, Magyarországon, ezért az ő hazaszállításukkal kapcsolatos előkészítő munkálatok folyamatban vannak – fogalmazott a külügyminiszter tegnap.

Nem hagyta szó nélkül a bukott miniszterelnök-jelölt megjegyzését Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtószóvivője sem, aki kommentben reagált Márki-Zaynak. „Jó lenne, ha legalább akkor nem a politikai haszonszerzés motiválná, amikor magyar emberek élete van veszélyben” – írta.

Ráadásul mindekkor már úton is volt hazánk felé egy repülőgép Izraelből, fedélzetén 215 emberrel.

Erről a külügyminiszter úgy számolt be: „Egy mentőakcióról csak akkor tudunk hírt adni, ha már lezárult: ma hajnalban 215 embert hoztunk ki Izraelből”.

Kapcsolódó írásaink