Belföld

Simicskó: Tisztelet és megbecsülés az idős embereknek!

Elkötelezettek a nyugdíjak vásárlóértékének mindenkori megőrzésére

Szüleink és nagyszüleink, az előttünk járó generációk a vállukon viselték a 20. század minden terhét, amelyet a világháborúk pusztítása, a romba dőlt ország újjáépítése, a diktatúrák, az elnyomatás és a nélkülözés okozott. Kemény munkájuk, küzdelmük, szenvedésük és töretlen hitük nélkül ma minden bizonnyal rosszabb helyzetben lennénk. Nem lehetünk tehát elég hálásak mindazokért az erőfeszítésekért, amelyeket családjainkért, hazánkért, egy élhetőbb jövőért tettek – áll a KDNP közleményében.

Simicskó: Tisztelet és megbecsülés az idős embereknek!
Simicskó István
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Felelősséggel tartozunk azért, hogy – akár a pandémia vagy a szomszédunkban dúló háború okozta gazdasági nehézségek idején is –kiszámítható és nyugodt életük legyen. Éppen ezért, a keresztény-konzervatív kormányzat mindig is kiemelt figyelmet fordít az idősek megbecsülésére és a róluk való gondoskodásra – fogalmazott Simicskó István.

A KDNP frakcióvezetője szerint rendkívül fontos, hogy tisztes, emberhez méltó megélhetést, és egy ledolgozott élet munkáját elismerő megbecsülést biztosítsunk az idősek számára, hogy még sokáig velünk lehessenek. Nélkülözhetetlen tájékozottságukra, családot összetartó erejükre, szülői és nagyszülői segítő kezeikre alapozva pedig a fiatalabb generációk élete is minőségibb maradhat.

Elkötelezettek vagyunk a nyugdíjak vásárlóértékének mindenkori megőrzésére, hogy soha ne térhessen vissza az az időszak, amikor a baloldal hibás gazdaságpolitikája miatt elvették a 13. havi nyugdíjat is a szépkorúaktól – szögezte le.

Ránk számíthatnak az idősek, mert tudjuk, hogy a sikeres magyar jövő alapjait ők rakták le évtizedek munkájával és kitartásával! Az egész társadalomnak szüksége van élettapasztalatukra, bölcsességükre, egymást gazdagító jelenlétükre – írja a közlemény.

Kapcsolódó írásaink