Belföld

Komoly változásokat tervez az EU a friss jogosítványoknál: éjszakai vezetési tilalom jöhet

Újabb részletek derültek ki a vezetői engedélyekre vonatkozó jelentéstervezetből

Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottsága hétfői ülésén megvitatta a vezetői engedélyekre vonatkozó szakbizottsági jelentéstervezetet, amely kapcsán most újabb részletek derültek ki – közölte a Blikk.

Komoly változásokat tervez az EU a friss jogosítványoknál: éjszakai vezetési tilalom jöhet
A zöld jelentéstevő javaslatai az európai polgárok számára újabb pénzügyi terhet jelentenének
Fotó: MH/Purger Tamás

Deli Andor vajdasági fideszes EP-képviselő hétfői felszólalásában hangsúlyozta: a zöld jelentéstevő javaslatai az európai polgárok számára újabb pénzügyi terhet jelentenének a jogszabályok egyszerűsítése helyett – írja az Infostart.

Deli Andor javaslata, amely elég nagy vihart kavart, bizonyos sebességhatár és járműtömeg esetén speciális B+ kategóriás jogosítványt követelne meg a személyautók vezetőitől is.

A tervezett intézkedések azonban nem merülnek ki ennyiben, a merkur.de arról ír, hogy a kezdő sofőrökre is új szabályok vonatkoznak majd. Az Európai Bizottság a halálos balesetek számát nullára kívánja csökkenteni az európai utakon, és ehhez a legnagyobb kockázatforrásokat keresi. A kezdő vezetők a kutatások szerint általában kevésbé kockázatkerülők, és statisztika alapján nagyobb valószínűséggel lesznek részesei közlekedési balesetnek, és válnak halálos áldozattá – idézi a portál.

Kapcsolódó írásaink