Belföld

Kocsis Mátét az zavarja, hogy ellenfeleik dollárért árulják a hazát

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Kocsis Máté szerint Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke akkor járna el helyesen, ha legközelebb nem a mesterséges intelligencia segítségét kérné parlamenti beszéde megírásához – számolt be a kínos parlamenti történet utórezgéseiről a Magyar Nemzet.

Kocsis Mátét az zavarja, hogy ellenfeleik dollárért árulják a hazát
Gelencsér Ferenc az Országgyűlésben megdöntötte az értelmetlen hadarás világrekordját
Fotó: MH/Purger Tamás

„Ugye most nem azt várja tőlem, hogy Gelencsér Ferenc fejével gondolkodjak? Erre nem vagyok képes” – fogalmazott Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Hír TV Napi aktuális című műsorában. Emlékeztetőül: hétfőn a parlamentben Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke beszédét követően azt súgta párttársának, Bedő Dávidnak: „Hú, ezt elb*sztam!” Kocsis közölte, őt sokkal inkább az zavarja, hogy politikai ellenfeleik dollárért árulják a hazát.

A magát korábban államférfiként meghatározó politikus egyébként az adóemelésekért, a megszorításokért, a magas inflációért a kormányt hibáztatta, és azt hangoztatta, pártja emberközpontú gazdaságot szeretne, klímabiztonságra van szükség és európai elköteleződésre. Gelencsér szerint az elektromos autót nem csak az akkumulátor hajtja, így nincs szükség magyarországi akkumulátorgyártásra.

Orbán Viktor a válaszában azon sajnálkozott, hogy szeretett volna reagálni Gelencsér felvetéseire, azonban a momentumos politikus hozzászólása reménytelen küzdelem volt az értelemmel, amellyel nem tud mit kezdeni.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője ennek kapcsán felhívta a Momentum-elnök figyelmét: legközelebb ne a Chat GPT-vel írasson parlamenti beszédet, vagy ha igen, akkor legalább olvassa át.

Kapcsolódó írásaink