Belföld

Karácsony Gergely megkárosította a rákosmentieket

A Fővárosi Önkormányzat eljutott oda, hogy egy centiméter kerékpárút sem épült meg Rákosmentén, és a pénzt is vissza kell adni az uniónak – panaszolta Horváth Tamás, Budapest XVII. kerületének fideszes polgármestere a Magyar Nemzetnek.

Karácsony Gergely megkárosította a rákosmentieket
Rákosmentén egy centiméter kerékpárút sem épült meg, emiatt a pénzt is vissza kell adni az uniónak
Fotó: MH archív/Katona László

Karácsony Gergely főpolgármester megígérte, hogy uniós forrásból határidőre megépül a Rákos-patak menti kerékpárút. A főváros 2,7 milliárd forintot kapott a megvalósításhoz, ám négy év alatt egy kapavágást sem tettek a projekt megvalósulása érdekében, miközben Rákosmente önkormányzata erőn felül, haladéktalanul teljesítette a saját vállalásait. A Tarlós István főpolgármestersége idején megkapott uniós támogatást így a projekt meghiúsulása miatt vissza kell fizetnie a fővárosnak.

– Karácsony Gergelyék négy év alatt nem voltak képesek megépíteni a Rákos-patak menti kerékpárutat. Rákosmente önkormányzata a fővárosi önkormányzat helyett eljárva vállalta és el is végezte a kisajátításokat a három érintett kerületben (X., XIV. és XVII. kerület). Rákosmente 18 ingatlant adott ingyenesen a fővárosi önkormányzatnak – ismertette Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere. Most eljutottak oda, hogy egy centiméter kerékpárút sem épült meg Rákosmentén, és a pénzt is vissza kell adni az uniónak – hangsúlyozta.

Rákosmente több ezer órányi munkát fektetett a Rákos-patak mentén épülő kerékpárút projektjébe a főváros helyett eljárva. Mint közölték, 800 vételi ajánlatot és 290 kisajátítást helyettesítő adásvételi szerződést állítottak össze, 82 kisajátítási eljárást folytattak le, 73 telekalakítási és 186 változási vázrajzot készítettek a kerékpárút megépítésének előmozdítására. Rákosmente tizennyolc, Kőbánya pedig hét ingatlant adott ingyenesen a fővárosi önkormányzatnak. A felsoroltakból látszik, hogy az érintett kerületek mindent megtettek annak érdekében, hogy megépülhessen a kerékpárút.

Kapcsolódó írásaink