Belföld

Országgyűlés: Napirenden a közigazgatási tárgyú és az állam működését érintő törvények

Az ülés 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik

Kivételes eljárásban tárgyalják a képviselők, ezért már kedden szavazhatnak az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításáról. A törvényjavaslat egyebek mellett azt tartalmazza, hogy a földügyi igazgatásban az elektronikus ügyintézésre történő teljes átállás fokozatos legyen.

Országgyűlés: Napirenden a közigazgatási tárgyú és az állam működését érintő törvények
Dolgozik az Országgyűlés
Fotó: MH/Purger Tamás

A határozathozatalok között dönthetnek Novák Előd (Mi Hazánk) tiszteletdíjának csökkentéséről.
Az Országgyűlés három törvényjavaslat vitáját is lefolytatja. Az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő rendelkezésekről szóló előterjesztés többek között jelentősen csökkenteni az állampolgárok, vállalkozások adminisztratív terheit.

A törvényjavaslat a közmeghallgatás veszélyhelyzeti szabályozásának törvénybe történő átültetésével megteremti annak lehetősége, hogy a közmeghallgatás az érintettek személyes megjelenése nélkül, honlapon való közzététel útján is megtartható legyen.

Vita lesz a Magyarország és a Maldív Köztársaság között a diplomata, hivatalos és szolgálati útlevéllel rendelkező állampolgáraik vízummentességéről szóló megállapodás kihirdetéséről, valamint a Magyarország és Türkmenisztán között a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodás kihirdetéséről.

Kapcsolódó írásaink