Belföld

Kalasnyikovval lőtték az embercsempészek a járőröket + VIDEÓ

Szerbia irányából a légtérbe, majd feléjük leadott legalább négy egyes, majd több rövid sorozatlövést észlelt Mórahalom térségében az ideiglenes biztonsági határzárnál még szeptember 21-én 22 óra 30 perckor egy négy főből álló szerb–magyar közös járőrcsoport, tudatta a police.hu.

Kalasnyikovval lőtték az embercsempészek a járőröket + VIDEÓ
A szerb és a magyar fél a határrendsértés kivizsgálása érdekében határtalálkozót tartott, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított
Fotó: police.hu

A rendőrök egy, a közvetlen közelükben becsapódó lövedék hangját is jelentették parancsnokaiknak, akik azonnali kivonásukról határoztak, így a rendőrök kihátráltak a tűzvonalból. Személyi sérülés nem történt.

A lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális migráns hátterű embercsempész bandák tagjai adták le.

Objektum doboz

A szerb és a magyar fél a határrendsértés kivizsgálása érdekében határtalálkozót tartott, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

Gépkarabéllyal kísért egy embercsempész határsértőket Röszkénél – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Röszke térségében péntek reggel 6 óra után figyelt fel a térfigyelő kamerarendszert kezelő operátor egy férfira, aki létrán éppen átmászott Szerbia felől az ideiglenes biztonsági határzár kerítései közötti úgynevezett manőverútra.

A férfi megállt a manőverúton, leemelt a válláról egy gépkarabélyt, és annak fedezetével biztosította, hogy az utána érkező 13 illegális migráns átjusson a határzáron.

Az ORFK hozzátette, a közelben nem voltak a helyszínre irányítható járőrök, mert ugyanabban az időben egy kicsit távolabb két másik illegális migránscsoportot tartóztattak fel.

A csoport átjutását követően a fegyveres „biztosító” a létrán visszamászott Szerbiába, a rendőrök pedig nem sokkal később a határtól mintegy fél kilométerre feltartóztatták és a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz a 13 illegális migránst – áll a közleményben.

Objektum doboz

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Szabadka térségében, a 61 és 64 jelű határszakaszon a járőrcsapat a szolgálati terepjárójával érkezett a műszaki határzárban a riasztásra, miszerint nagy létszámú migránscsoport létrázik éppen át magyar területre.

A kiérkező járőröket golyózápor fogadta.

A járőrök a műszaki határzárban lévő árokba ugrottak és annak fedezékében kihátráltak a tűzvonalból. A lövések magyar oldalon a járőrautó felett csapódtak be a határvédelmi rendszer elemeibe, illetve a földbe.

A szerb rendőrök 16 darab kilőtt hüvelyt találtak szerb oldalon, amelyek közül öt darab macedón gyártmányú lőszerhez való.

A suboticke.rs nevű szerb hírportál beszámolt a magyar határrendészeket érő támadásról, mint írták, folytatódtak a háborút idéző összecsapások. Szeptember 21-én este lövések is hallatszottak, és az esti órákban rálőttek a magyar határrendészetre.

A konfliktusok Palics, Hajdújárás (Hajdukovo), illetve a palicsi tőzegtő (Tresetiste) környékén terjedtek el. Feltételezik, hogy afgánok és szírek közötti konfliktusról van szó, és szemtanúk és a külváros ezen részének lakói szerint vannak sebesültek és halálos áldozatok. Sürgősségi szirénák még az esti órákban is hallatszottak.

Kapcsolódó írásaink