Belföld

Több mint kétmilliárd forintból korszerűsítette hét épületét a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A felújítás a magyar állam támogatásával a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg

Több mint kétmilliárd forintból hajtott végre energetikai korszerűsítést hét épületénél a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a magyar állam támogatásával a Széchenyi 2020 programban – hangzott el kedden Miskolcon, a projekt zárórendezvényén.

Több mint kétmilliárd forintból korszerűsítette hét épületét a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelős helyettes államtitkára beszél a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság épületeinek energetikai fejlesztése című projekt zárórendezvényén Miskolcon, 2023. szeptember 19-én
Fotó: MTI/Vajda János

Nyul Zoltán magasépítésért felelős helyettes államtitkár arról beszélt: a beruházással az épületek energetikai megújítását és a környezethez való minél jobb illeszkedését célozták, valamint a munkakörülmények javítását.

A fejlesztés két fontos irányt tükröz: energetikai szempontból alacsonyabb üzemeltetési költséget eredményezzen a mindennapokban, illetve ahol lehet, a fenntarthatóság oldaláról korszerű megoldások valósuljanak meg.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára kiemelte, a hasonló beruházásoknak funkcionális, üzemeltethetőségi, gazdaságossági és esztétikai szempontból is rendben kell lenniük.

Elmondta azt is: tárcájuk aktívan dolgozik azon, hogy egy új építészeti, illetve beruházási törvény mentén segítse az előremutató törekvéseket.

Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszönetet mondott a vármegyében dolgozó rendőröknek a munkájukért.

Örömtelinek nevezte a korszerűsítés megvalósulása mellett azt is, hogy a beruházás összköltségének több mint fele a miskolci kirendeltségek felújítására jutott.

A főkapitányság képviseletében Korpásné Drotál Tünde rendőr alezredes elmondta, a beruházás összköltsége 2 milliárd 40 millió forint volt. A projektben többek között fűtésirendszer-korszerűsítés, hőszigetelés, nyílászárócsere és napelemesrendszer-kiépítés valósult meg – tette hozzá.

Az energetikai korszerűsítés hét főkapitánysági épületet érintett: a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 1-es és 2-es objektumait, a Miskolci, az Edelényi, a Sátoraljaújhelyi és a Szerencsi Rendőrkapitányságot, valamint a Mezőkövesdi Rendőrkapitánysághoz tartozó Bogácsi Rendőrőrsöt – ismertette.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom