Belföld

TEK-esek lepték el Pécs belvárosát, valaki lövöldözéssel fenyegetőzött

Felfegyverzett, sisakos, golyóálló mellényes rendőrök terelték a Széchenyi tér felé a pécsi Mária utca környékén sétálókat vasárnap délután – számolt be a Baranya Vármegyei Hírportál, a bama.hu az olvasóktól kapott információkra hivatkozva.

TEK-esek lepték el Pécs belvárosát, valaki lövöldözéssel fenyegetőzött
Nagy erőkkel vonult ki a TEK
Fotó: TEK

Mint kiderült, a lap egyik munkatársa maga is tapasztalta, hogy a Mária utcát és a Hunyadi János utcát részlegesen lezárták, s minden sarkon fegyveres, mellényes rendőrök fordították vissza az arrafelé közlekedőket. Az esettel kapcsolatban a rendőrséget is megkeresték, ahonnan az a válasz érkezett, miszerint szeptember 17-én valaki azzal telefonált be, hogy közölje, mentális problémái vannak és ezért emberekre fog lőni – írták.

A lap szerint a bejelentésben megjelölt környéket lezárták, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével megtették az elsődleges intézkedéseket. 

Hozzátették, a férfi felkutatása után a rendőrök megállapították, hogy a bejelentést nem ő, hanem nagy valószínűséggel a nevében, egy haragosa tehette. Kiemelték, az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, a kutatás során lőfegyvert nem találtak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom