Belföld

Állítólag kórusban zengett: „Mocskos kukák”

Köztéri szökőkútban mosták a szemeteskukákat a Baranyi Krisztina vezette Ferencvárosban – számolt be a Metropol. A lap azt írta, hogy a IX. kerületi Markusovszky tér közelében sikerült lencsevégre kapni, ahogy két közterületi alkalmazott hatalmas kukákat próbál a szökőkút vizében kitisztítani.

Állítólag kórusban zengett: „Mocskos kukák”
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

A szokatlan művelet veszélyeiről, járványügyi kockázatáról Bense Tamás háziorvos a portálnak elmondta: a szemeteskuka kimosása elkülönülten kell, hogy történjen, tekintettel arra, hogy nagyon sok minden kerülhet bele.

– Ebbe a nagyon sok mindenbe olyan dolgok is beletartoznak, amelyek miatt egészségügyi, járványügyi kockázata van annak, ha valaki köztéri szökőkútnál mossa ki a kukákat. Arról nem is beszélve, hogy akkor sem helyénvaló ez, ha zacskókban dobjuk ki a szemetet. A zacskó ugyanis nagyon könnyen sérülhet, kiszakadhat vagy átázhat – fogalmazott a háziorvos. Hozzátette: a nagyon sok mindenbe az emberi, valamint az állati ürülék is beletartozik.

A háziorvos azt is elmondta, csak olyan helyen szabad kitakarítani és kimosni a szemeteskukákat, ahol nem szivárog a földbe a szennyvíz.

Az esetről készült fotókat IDE kattintva nézheti meg.

Kapcsolódó írásaink