Belföld

Karácsony karói miatt fogják a fejüket az építési vállalkozók is

Arról írt az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, hogy a kerékpársávok és a pesti alsó rakpart ideiglenes lezárása miatt nemcsak ellehetetlenült, de drágábbá is vált az építőipari kivitelezés – számolt be a Magyar Nemzet.

Karácsony karói miatt fogják a fejüket az építési vállalkozók is
Biciklisáv
Fotó: MH/Purger Tamás

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége szerint az intézkedések miatt folyamatosan nehezedik és drágul az építőipari kivitelezés – olvasható a Hír TV oldalán.

Egyre drágulnak a kivitelezések, a Belváros egyes részeiben ugyanis a kivitelezők nem szívesen vállalnak munkát, vagy csak felárral, mert nehéz az építési-felújítási területet megközelíteni. A kerékpársávok létesítése és a pesti alsó rakpart időszakos lezárásai miatt fokozatosan ellehetetlenül a kiszámítható építőipari kivitelezés, és mindez költségemelkedéssel jár. A szakszövetség szerint a főváros a döntés előtt nem vizsgálta meg az intézkedések gazdasági következményeit – írják.

Az elmúlt hetekben Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár mellett többek között a mentők, a tűzoltók, a fuvarozó cégek, a Magyar Autóklub és a taxisok is jelezték, hogy ellehetetlenítik munkájukat a póznával elhatárolt fővárosi kerékpársávok – emlékeztetett a portál.