Belföld

Nyílt levelet írt L. L. Junior Orbán Viktornak

Az előadó azt szeretné, hogy a miniszterelnök szigorítsa a jogszabályokat, illetve követeljen meg szigorúbb eljárásrendet, olvasható a Mandineren megjelent cikkben.

Nyílt levelet írt L. L. Junior Orbán Viktornak
Nyílt levelet írt L.L. Junior Orbán Viktornak
Fotó: L.L. Junior Facebook oldala

Objektum doboz

„A hazáját szerető és az országát féltő büszke magyar roma hazafiként fordulok most Önhöz, kérve az egyértelmű kiállását, segítségét és közbenjárását abban, hogy a magyarországi romák és a többségi társadalom viszonyát ne tehessék tönkre a jövőben olyanok, akik számára ez a kérdés sokszor valóban nem több, mint politikai haszonlesés” – írja bejegyzésében L. L. Junior.

Az előadó azt szeretné, hogy a miniszterelnök szigorítsa a jogszabályokat, illetve követeljen meg szigorúbb eljárásrendet annak érdekében, hogy az élet kioltására alkalmas vágó-szúró eszközök ne kerülhessenek közterületekre. A másik témakör, hogy a kormányfő segítse elő, hogy a cigánybűnözés és a cigánybűnöző kifejezések kikerüljenek a politikai közbeszédből.

Az elkövetkezendő évtizedek során Önnek továbbra is sokakért kell felelősséget vállalnia

– írja bejegyzésében L. L. Junior. Hozzátette: „Ön közel 3 millió ember támogató szavazatát köszöni meg kormányzati ciklusok óta folyamatosan, én többszázezer emberhez juttathatom el a gondolataimat – többek között ezt a nyílt levelet is, azaz sokak hangja és kérése fogalmazódik meg a a fenti soraimban. Bízom benne, a fentiekben foglaltakkal egyetért, és segíthetünk egymásnak abban, hogy ne feszüljenek még jobban a jelenlegi viszonyok romák és nem romák között.”

Kapcsolódó írásaink