Belföld

Csőddel riogat a főpolgármester

Valahogy elketyeg a főváros jövő júniusig – mondta egy televíziós interjúban a főpolgármester. Karácsony Gergely – akire a választók a főváros vezetését bízták – hónapok óta azzal riogatja a lakosokat, hogy becsődölhet Magyarország fővárosa. Miközben elismerte nemrég, hogy tetemes megtakarítással vette át a város kulcsait Tarlós Istvántól – számolt be a Hirado.

Csőddel riogat a főpolgármester
Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. május 24-én
Fotó: MH/Török Péter

Bár 29 milliárdos mínuszban van Budapest folyószámlája, a jövő júniusi önkormányzati és európai parlamenti választásokig valahogy elketyeg a főváros – nyilatkozta az ATV-nek Karácsony Gergely. A főpolgármester hetekkel ezelőtt azonban azzal riogatta a budapestieket, hogy az irányítása alá tartozó világváros csődközeli helyzetbe került – szerinte a kormány miatt - írják.

Karácsony Gergely több alkalommal azt is állította, hogy az előző városvezető, Tarlós István, nem hagyott rá elegendő tartalékot. Nemrég azonban egy videóban már ennek az ellenkezőjéről beszélt - hívta fel a figyelmet a lap.

Az a pénz, ami a kasszában maradt, amit szabadon fel lehetett használni, nem egy címkézett pénz, az nagyjából 180 milliárd forint volt” – mondta. Azt is bevallotta, a szabadon felhasználható pénzeket elköltötték: „170 milliárd forinttal kevesebb megtakarítása van a városnak.”

A turisták, de akár a budapestiek számára is észrevehetően lezüllött a főváros Karácsony Gergely irányítása alatt – mondta Deák Dániel a Kossuth Rádióban. A XXI. Század Intézet vezető elemzője azt mondta: míg a zöld karók a közlekedési káoszt növelik, addig a fővárosban uralkodó állapotok is lehangolók – írták.

Kapcsolódó írásaink