Belföld

Belharc a DK-ban: Gyurcsányék kirúgták saját képviselőjüket

Azonnali hatállyal kizárta a DK Pest vármegyei frakciója egyik képviselőtársukat, mivel állításuk szerint Tóth Ágnes együttműködik a Fidesszel, amit ők semmilyen formában nem tűrnek – számolt be a Magyar Nemzet.

Belharc a DK-ban: Gyurcsányék kirúgták saját képviselőjüket
Gyurcsány Ferenc a DK kongresszusán
Fotó: MH/Purger Tamás

Azonnali hatállyal kizárta a DK Pest vármegyei frakciója egyik képviselőtársukat, mivel állításuk szerint Tóth Ágnes együttműködik a Fidesszel, amit ők semmilyen formában nem tűrnek. A párt közleményben tudatta, volt képviselőtársuk tudtuk és beleegyezésük nélkül egy olyan egyesület tagja volt, amelyet a Fidesz vezette vármegyei önkormányzat többször pénzügyi támogatásában részesített.

Ez az egyesület a támogatás egy részét egy online hírportál működtetésére fordította, amely a Fidesz érdekében rendszeresen negatív színben tüntette fel az ellenzék pártjait és képviselőit – állítja Gyurcsány Ferenc pártja.

Kitértek arra is, hogy Tóth Ágnes egyetlen alkalommal sem jelezte párt- és frakciótársainak, hogy az érintett egyesületnek tagja, illetve hogy azzal szerződéses jogviszonyban áll.

A képviselő ellen jelenleg is etikai eljárás zajlik – tudatták.

Kapcsolódó írásaink