Belföld

Harmincötmilliárd forintos innovációs támogatási program indul

A héten lezárul a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, a pályázat szeptember közepén jelenik meg – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a tárca keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Harmincötmilliárd forintos innovációs támogatási program indul
Charaf Hassan, a Budapesti Műszaki és Gazdasági Tudományegyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja, Bódis László innovációért felelős helyettes államtitkár, Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, Kiss Ádám, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke és Berzsenyi Miklós, a Controlsoft Automatika Kft. ügyvezetője (b–j) a Fókuszterületi innovációs projektek támogatása elnevezésű pályázatot bemutató sajtótájékoztatón Budapesten, a Kulturális és Innovációs Minisztériumban (KIM)
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Hankó Balázs felidézte: a kormány célul tűzte ki, hogy Magyarország 2030-ra az innovációt tekintve a világ legjobb 25 országa közé kerüljön, Európában pedig a legjobb 10 ország közé, ennek érdekében fogadták el a Neumann János Programot.

A program keretében írják ki a Fókuszterületi innovációs projektek támogatása elnevezésű pályázatot, amely főként kis- és középvállalkozások (kkv), valamint egyetemek, kutatóintézetek számára lesz elérhető.

Elsősorban a gazdaság digitális átállása, az egészségipar és a zöldátállás területén várják a pályázatokat az innovációs fejlesztések megvalósítása érdekében – közölte az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink