Belföld

Itt van Karácsonyék legújabb trükkje

Kiderült, 2024. szeptember 1-jétől már csak az új, drágább jegyekkel lehet majd utazni a BKK járatain – olvasható a Magyar Nemzeten megjelent cikkben.

Itt van Karácsonyék legújabb trükkje
BKK
Fotó: BKK - Facebook

A korábban megvásárolt jegyek „valamilyen módon visszaválthatók” lesznek – mondta Kovács Bendegúz, a BKK szóvivője az InfoRádióban, adta hírül az InfoStart.

A vonal- és gyűjtőjegyek 2024. augusztus 31-ig felhasználhatók lesznek, tehát senkinek nem érdemes aggódnia amiatt, hogy esetleg ne tudná használni a mostanában megvásárolt jegyeit a következő év folyamán

– nyugtatta meg a hallgatóságot a BKK-szóvivő.

Kovács továbbá elmondta, hogy mára már többen vásárolnak bankkártyával jegyet és bérleteket az emberek, mint készpénzzel, a vásárlások nagy része pedig a BudapestGO alkalmazáson keresztül történik.

Ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Karácsony Gergely pár hete a Facebook-oldalán jelentette be, hogy drasztikusan megemelik a jegyárakat a budapesti tömegközlekedésben.

Szeptembertől 28 százalékkal emelkednek az árak: a vonaljegy 450 forint, a buszokon megvásárolható vonaljegy 600 forint, a tíz darabos gyűjtőjegy pedig négyezer forint lesz.

– A vonaljegyek ára tíz éve változatlan, a MÁV, a Volán és számos nagyváros már árat emelt az elmúlt hónapokban – Budapesten sem tehetünk mást – magyarázkodott a főpolgármester.

Kapcsolódó írásaink