Belföld

Rétvári Bence: A hazai börtönökben senki sem tétlenkedik

A hazai börtönökben mindenki dolgozik vagy tanul, akinek a büntetési fokozata megengedi, de senki sem tétlen – hangoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Solton, az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézethez tartozó tésztaüzem sajtónyilvános bejárásán.

Rétvári Bence: A hazai börtönökben senki sem tétlenkedik
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tartott toborzó- és nyílt nap alkalmából
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Rétvári Bence elmondta, a kormány fontos célkitűzése, hogy a fogvatartottak járuljanak hozzá a saját fogva tartásuk költségeihez, és ne az adófizetőknek kelljen azt állniuk.

Kiemelte: a foglalkoztatás azért is fontos, hogy a büntetés-végrehajtási intézetekben a rabok hozzászokjanak a mindennapi munkához. A kormány abban hisz, hogy amikor a fogvatartottak szabadulnak, „a való életben” is jogkövető magatartást fognak tanúsítani – tette hozzá.

A börtönben a fogvatartottak akár szakmát is tudnak szerezni, amellyel később, a szabadulásuk után boldogulni tudnak – mondta az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink