Belföld

Ötszázmilliós támogatásból fejlesztette vízelvezetési rendszerét Nyíregyháza

A beruházásra azért volt szükség, mert az elmúlt években az időjárási körülmények visszatérő problémákat okoztak

Ötszázmillió forintos európai uniós támogatásból fejlesztette Nyíregyháza a város központi részén fekvő Színház utca csapadékvíz-elvezetési rendszerét - közölte a megyeszékhely sajtószolgálata.

Ötszázmilliós támogatásból fejlesztette vízelvezetési rendszerét Nyíregyháza
Nyíregyháza, városkép (képünk illusztráció)
Fotó: MH archív/Burger Zsolt

A rekonstrukció során zárt csapadékvíz-elvezetőt építettek ki, de a beruházás magában foglalta a sérült közúthálózat burkolatának helyreállítását is.

A meglévővel azonos nyomvonalon új csőcsatornát alakítottak ki a víznyelők és a bekötővezetékek felújításával, cseréjével, a vezetéket szintben keresztező közműveket pedig kiváltották.

Mindezek mellett egy úgynevezett kombinált torkolati műtárgyat is létrehoztak, amely alkalmas a levezetendő csapadékvíz előírás szerinti előtisztítására, a homok és a hordalék visszatartására, továbbá a szükséges kizárást is biztosítani tudja - ismertették.

A projekt során csaknem 530 méternyi belvíz- és csapadékvízvédelmi létesítményt építettek. A beruházáshoz szükséges teljes összeget Nyíregyháza önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyerte el.

Kapcsolódó írásaink