Belföld

Nacsa Lőrinc: Nem hagyjuk, hogy Brüsszel bevándorlóországot csináljon Magyarországból!

Erővel akarja áttelepíteni a migránsokat Magyarországra az Európai Unió, de Magyarország a magyaroké, nem hagyjuk, hogy Brüsszel bevándorlóországot csináljon Magyarországból! – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezető-helyettese az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában.

Nacsa Lőrinc: Nem hagyjuk, hogy Brüsszel bevándorlóországot csináljon Magyarországból!
Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A héten Brüsszel megszavazta, hogy bevezeti a migránsok kötelező szétosztását a tagállamok között, ez azt jelenti, hogy a tagállamoknak nem lesz beleszólásuk abba, kik fognak élni a területükön – mondta a politikus.

Az Európai Unió erővel akarja áttelepíteni a migránsokat Magyarországra, ez egy újabb lépés, ami azt bizonyítja, hogy Brüsszel teljes mértékben visszaél a hatalmával – fogalmazott. „Mi azonban nem engedjük, hogy Brüsszel erőszakkal bevándorlóországot csináljon Magyarországból!” – emelte ki.

Emlékeztetett, hogy a magyarok egyszer már világosan kinyilvánították a véleményüket, döntő többségük, 98 százalék nemet mondott a kötelező kvótákra. Azt mondta: tiszteletben tartják a magyar emberek véleményét, ezért továbbra is elutasítják a kötelező kvóta bevezetését. Ezzel szemben, ha a baloldalon múlna, már rég bevándorlóország lennénk, hiszen minden olyan ötletet lelkesen támogatnak, ami a migránsok kötelező szétosztásával kapcsolatos – fűzte hozzá.

A baloldalt nem érdekli, hogy a magyarok határozott nemet mondtak a kötelező kvótákra, ők a guruló dollárokért cserébe továbbra is migrációpártiak – fogalmazott Nacsa Lőrinc. Az Európai Parlamentben a magyar baloldal összes képviselője támogatta azt a migránsok kötelező szétosztására vonatkozó javaslatot, amelyet most, a héten, az uniós belügyminiszterek tanácsa többségi döntéssel elfogadott – jelezte. Igent mondott a kötelező migránskvótára név szerint Ara-Kovács Attila, Cseh Katalin, Dobrev Klára, Donáth Anna, Gyöngyösi Márton, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István is – sorolta.

„Mi azonban ezt nem hagyjuk!” – hangoztatta. Hozzátette: továbbra is kiállnak a magyar emberek döntése mellett, hiszen Magyarország a magyaroké! – mondta. „Nem hagyjuk, hogy Brüsszel bevándorlóországot csináljon Magyarországból!” – szögezte le a politikus.

Kapcsolódó írásaink