Belföld

Fertőzött virslit hív vissza a Nébih

Agyhártyagyulladást is okozhat. A termék árát blokk nélkül is visszatérítik

Visszahívta a forgalomból a Baromfirudacska 1000 g megnevezésű terméket az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a szállító Merian Foods Élelmiszeripari Kft. A visszahívás oka a listeria monocytogenes baktérium esetleges jelenléte – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) –írta meg a ripost.hu

Fertőzött virslit hív vissza a Nébih
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

A visszahívás kizárólag a 2023. 06. 12. minőségmegőrzési idejű, L1132.BB.3.4. tételszámú Baromfirudacska 1000 g termékre vonatkozik.

Az érintett termék bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, az árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

Mi az a listeria monocytogenes?

A listeria monocytogenes baktériummal szennyezett élelmiszer elfogyasztása liszteriózist okoz. Noha egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a listeriával fertőzött élelmiszer fogyasztása, legyengült szervezetben (csecsemők, várandós nők, hetven évesnél idősebb, valamint gyenge immunrendszerű emberek) nagyobb veszélye van a betegség kialakulásának.

A betegség lázzal, hányással, hasmenéssel, fejfájással jár. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat. Az esetek 20–30 százalékában a betegség akár halállal is végződhet.

Kapcsolódó írásaink